internalMaster
اثرعصاره ریواس در آب مصرفی بر سیستم ایمنی در دوره پایانی پرورش جوجه های گوشتی
1393/06/01

مواد و روش ها:
این طرح در قالب طرح کاملا تصادفی با 160 قطعه جوجه گوشتی سویه تجاری راس "308" با 4 تیمار و هر تیمار آزمایشی با 4 تکرار انجام شد. تیمارها شامل 1- تیمار شاهد که عاری از عصاره ریواس بود2- تیمار دوم شامل: 0.05 % عصاره ریواس 3- تیمار سوم شامل 1% عصاره ریواس 4- تیمار چهارم شامل 1.5% عصاره ریواس. میانگین تیتر آنتی بادی علیه گوسفند، نسبت هتروفیل به لنفوسیت ها، وزن بورس فابریسیوس و تیموس در 42 روزگی مورد بررسی قرار گرفت.

یافته ها:
نتایج به دست آمده نشان داد که در صفات مربوط به تیتر آنتی بادی علیه گلبول قرمز گوسفند، وزن بورس فابریسیوس ، وزن تیموس و نسبت هتروفیل به لنفوسیت ها اختلاف معنا داری نسبت به گروه کنترل مشاهده شد(P<0.05).  وبیشترین افزایش در تیتر آنتی بادی علیه گلبول های قرمز گوسفند، وزن تیموس و بورس فابریسیوس در تیمار 3 مشاهده شده P<0.05)) . در تیمار 3 و 4 اختلاف معنی داری در مورد صفات ذکر شده گزارش نشد(p>0.05). کمترین مقدار هتروفیل به لنفوسیت و بیشترین مقدار لنفوسیت ها در تیمار4 مشاهده شد(p<0.05).

نتیجه گیری:
افزودن عصاره ریواس  به آب مصرفی جوجه های گوشتی موجب تقویت سیستم ایمنی جوجه های گوشتی میشود.

کلمات کلیدی عصاره ریواس، سیستم ایمنی، جوجه های گوشتی
بازدید 1144
نویسنده آیدا صفایی