internalMaster
اثرات اسانس سنبل کوهی، پروبیوتیک و آنتی یوتیک بر مورفولوژی، میکروبیولوژی و قابلیّت هضم مواد مغذی جوجه های گوشتی آرین
1393/10/13

آزمایشی به منظور بررسی اثرات اسانس سنبل کوهی، آنتی­بیوتیک و پروبیوتیک بر مورفولوژی، میکروبیولوژی و قابلیّت هضم مواد مغذی جوجه­های گوشتی آرین در قالب طرح كاملاً تصادفي با تعداد 750 قطعه جوجه­ي گوشتي انجام شد. این آزمایش شامل تیمار­های 1- شاهد (بدون افزودنی)، 2- جیره پایه + آنتی­بیوتیک آویلامایسین به میزان 150 میلی­گرم در کیلوگرم، 3- جیره پایه + پروبیوتیک پروتکسین به میزان 150 میلی­گرم در کیلوگرم)، 4- جیره پایه + 200 میلی­گرم در کیلوگرم اسانس سنبل کوهی و 5 : جیره پایه + 400 میلی­گرم در کیلوگرم اسانس سنبل کوهی، و شش تکرار بود. در این آزمایش مورفولوژی دستگاه گوارش (ژژنوم)، فلور میکروبی (لاکتوباسیل­ها) و قابلیّت هضم مواد مغذی دستگاه گوارش(ایلئوم) بررسی شد. تیمار­های مختلف تأثیری روی عملکرد به جز میانگین وزن بدن، آنزیم­های لیپاز و آمیلاز، طول روده در قسمت­های دئودنوم، ژژنوم و ایلئوم، وزن روده در قسمت دئودنوم، مورفولوژی روده، تعداد لاکتوباسیل­ها و میزان مالون­دی­آلدئید تولیدی در گوشت سینه نداشت(05/0P>). امّا میانگین وزن بدن، وزن روده در قسمت­های ژژنوم و ایلئوم، قابلیّت هضم ماده­ی خشک، پروتئین­خام، انرژی­خام و کلسیم، انرژی قابل متابولیسم ظاهری و انرژی قابل متابولسیم ظاهری تصحیح شده برای نیتروژن جیره پایانی به دو روش asfed و ماده خشک تحت تأثیر تیمار­های مختلف قرار گرفت (05/0P

کلمات کلیدی: اسانس سنبل کوهی، آویلامایسین، پروبیوتیک، مورفولوژی، میکروبیولوژی، قابلیّت هضم مواد مغذی، جوجه­های گوشتی آرین

کلمات کلیدی سنبل کوهی
بازدید 1409
نویسنده بهرنگ هشترودیلر