نشاسته ذخيره قندي گياهان است و در غلات، دانه ها و ريشه ها وجود دارد. همانند سلولز، نشاسته پلیمی از ملکول های گلوکز است نشاسته موجود در دانه های غلات و سایر مواد خوراکی به شکل گرانول های است که بسته به منبع آن ممکن است کروی، بیضی و عدسی شکل باشد نشاسته کربوهیدرات ذخیرهای در گیاهان (سیب زمینی،، نان، برنج و...) است که از بهم پیوستن تک قندیها به اشکال مختلف حاصل میشوند و در بدن پس از گوارش مالتوز تبدیل شده و سرانجام به تک قندیهای گلوکز، فروکتوز و گالاکتوز در میآیند. این سه تکقندی جذب خون شده و پس از عبور از کبد به وسیله گردش خون در سرتاسر بدن پخش میگردد..