internalMaster

سکوت وزارت جهاد کشاورزی در مقابل تغییر کاربری اراضی کشاورزی شکسته شود

1393/03/12

علی ایران‌پور عضو کمیسیون کشاورزی مجلس در مورد تغییر کاربری اراضی کشاورزی شمال کشور و تبدیل به ویلا و اینکه راهکار مقابل با این پدیده چیست، گفت: قوانین خوبی در کشور خوبی برای حمایت از اراضی کشاورزی داریم که در سال‌های گذشته به تصویب مجالس مختلف رسیده است.

* تغییر کاربری اراضی کشاورزی با منافع ملی تضاد دارد

وی افزود: قوانین حمایت از اراضی کشاورزی هم‌اکنون موجود است، ولی متأسفانه از سوی بخش‌های مجری آن طور که باید اجرا نمی‌شود و نمونه آن هم  در بخش تغییر کاربری اراضی کشاورزی مشهود است که دقیقا متضاد با منافع ملی کشور است و تهدید جدی برای امنیت غذایی کشورمان است.

* وزارت جهاد در مقابل تغییر کاربری اراضی کشاورزی سکوت کرده است

عضو کمیسیون کشاورزی تصریح کرد: وزارت جهاد کشاورزی در مقابل تغییر کاربری اراضی کشاورزی و تبدیل شالیزارها به ویلا چشمش را بسته است و مادامی که این پدیده شاکی نداشته باشد، قوه قضائیه برای مبارزه با این موضوع نمی‌تواند اقدامی کند.

وی افزود: با جمعیت حدود 75 میلیون نفری کشور سالانه 3 میلیون و 200 هزار تن برنج برای کشور مورد نیاز است که بخش عمده‌ای از نیاز داخلی از خارج تأمین می‌شود.

عضو کمیسیون کشاورزی تصریح کرد: برنج‌های وارداتی بی‌کیفیت عمدتا از جنوب شرق و مرزهای شرقی کشور وارد می‌شود، در حالی که مرغوب‌ترین برنج در شمال کشور قابل تولید است.

ایران‌پور تصریح کرد: دولت برای رسیدن به خودکفایی در برنج باید در وهله اول از تغییر کاربری اراضی کشاورزی برنج جلوگیری کند و همچنین از روش‌های مکانیزه در تأمین برنج بهره بگیرد.

* بر اثر عدم وجود ماشین آلات صنعتی در کشاورزی  30 درصد برنج تولیدی هدر می‌رود

وی افزود: متاسفانه 30 درصد محصول برنج تولیدی کشور در حین داشت و برداشت در مزارع و یا در کارخانه‌های برنج کوبی از بین می‌رود که با استفاده از وسایل و ماشین آلات جدید می‌توان از این مسئله جلوگیری کرد.

عضو کمیسیون کشاورزی تصریح کرد: باید دست‌های واردکنندگان برنج که منافع ملی ما را تهدید می‌کنند، شناسایی و کوتاه شوند و از ورود بی‌رویه برنج خارجی به داخل کشور جلوگیری شود.

ایران‌پور مبنی بر اینکه چه باید کرد که کشاورزان به دلیل مشکلات اقتصادی اقدام به فروش زمین‌هایشان نکنند، گفت: دولت و وزارت جهاد کشاورزی باید چتر حمایتی خود را بر روی تولید کننده داخلی بگستراند و خرید تضمینی محصولات استراتژیک کشاورزی یکی از روش‌‌ها برای رسیدن به این هدف است.

وی افزود: خرید تضمینی باید متناسب با نرخ تورم و افزایش هزینه‌های کشاورزی صورت بگیرد و همچنین دولت باید در پرداخت مطالبات کشاورزان کاملا خوش قول باشد.

عضو کمیسیون کشاورزی تصریح کرد: برای حمایت از کشاورزان و حل مشکلات این قشر باید به سمت کشاورزی صنعتی پیش رفت و تحقق این مسئله به ادوات و ماشین آلات نوین کشاورزی نیاز دارد.

وی گفت: برای خرید ماشین آلات کشاورزی باید تسهیلات با نرخ سود پایین به کشاورزان تعلق گیرد و همچنین یارانه بخش کشاورزی پرداخت شود.

عضو کمیسیون اقتصادی اظهار داشت: دولت نباید به بهانه ادامه هدفمندی یارانه چتر حمایتی خودش را از همه بخش‌ها بردارد، زیرا یکی از بخش‌هایی که بعد از اجرای هدفمندی یارانه‌ها متضرر شد، بخش کشاورزی بود که در زمینه برق و سوخت دچار مشکلات زیادی شد.

وی گفت: کشاورزی بخشی است که تأمین کننده امنیت غذایی کشور است، بنابراین توجه و حمایت دولت باید به این بخش باید بیشتر باشد.