internalMaster

مقابله با پدیده خشکیدگی جنگل های زاگرسی نیاز به یک هزار میلیارد تومان اعتبار دارد

1393/03/25

 خداکرم جلالی روز یکشنبه در نشست مطبوعاتی به مناسبت هفته جهاد کشاورزی، روز مقابله با پدیده بیابان زایی در جمع خبرنگاران افزود: پدیده خشکیدگی درختان بلوط از سال 88 در جنگل های زاگرس آغاز شد که در سال های ابتدایی آسیب شناسی و شناسایی آفت توسط کارشناسان داخلی، محققان خارجی و سازمان های بین المللی همچون فائو صورت گرفت که با شناسایی بیماری سوسک چوب خوار توانستیم عملیات مبارزه با این پدیده را شروع کنیم.

وی اضافه کرد: هم اکنون بیشترین خسارت مربوط به جنگل های بلوط استان ایلام است که در این راستا چندی پیش رئیس جمهوری برای بررسی وضعیت جنگل های زاگرس به این استان سفر کردند که بنا به تاکید ایشان قرار شد اقدامات لازم برای کنترل این بیماری صورت گیرد.

وی ادامه داد: در حال حاضر عملیات اورژانسی مرزهای مناطق آلوده و سالم با قطع پایه های درخت آلوده در حال انجام است به طوری که تاکنون 100 هزار درخت آلوده به سوسک چوب خوار و قارچ، قطع و از جنگل خارج شده است. 

معاون وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: با توجه به محدودیت اعتبارات سال 92 عملیات مربوط به احیای جنگل های آسیب دیده در دستور کار قرار گرفت که در این راستا شش هزار هکتار عملیات آبخیزداری و 2 هزار هکتار عملیات نهال کاری از گونه های مقاوم در جنگل های زاگرسی اجرا شده است که در نظر داریم این عملیات با گستردگی بیشتری در سال جاری ادامه یابد.

به گفته وی، 100 درصد اعتبارات مورد نیاز این بخش توسط ستاد مدیریت بحران کشور تامین و تخصیص می یابد، همچنین قرار است اعتباری مبلغ 25 میلیارد تومان از ردیف حوادث غیرمترقبه به این بخش اختصاص یابد که تاکنون مراحل نهایی خود را طی کرده و در دستور کار دولت قرار دارد که امیدواریم بزودی این اعتبار تامین و تخصیص یابد.

وی تاکید کرد: برای احیای مناطق آلوده جنگل های زاگرسی نیز اعتباری در شورای مدیریت بحران تصویب شده که به معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری ارائه شده است که مانعی برای تصویب به این مبلغ نیز وجود ندارد.

جلالی گفت: متاسفانه از سال 88 تا سال 92 سطح آلودگی درختان بلوط زاگرسی هر ساله دو برابر افزایش یافته است که در تلاش هستیم با تامین اعتبارات مورد نیاز با این پدیده مقابله کنیم.