internalMaster

واردات گندم‌های هندی و پاکستانی در حال بررسی آزمایشگاهی

1391/10/05

واردات گندم‌های هندی و پاکستانی در حال بررسی آزمایشگاهی

رییس سازمان حفظ نباتات کشور اعلام کرد: کارشناسان آزمایشگاهی این سازمان نمونه‌های گندم کشورهای هند و پاکستان را دریافت کرده و در حال ‌بررسی و تحلیل خطر آزمایشگاهی آن‌ هستند که در صورت مشخص شدن نتیجه اعلام می‌شود.

رضا فتوحی در گفت‌وگو با خبرنگار کشاورزی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) اظهار کرد: در سال جاری هیچ محموله‌ گندمی از هند و پاکستان به کشور وارد نشده و تاکنون نتیجه‌ تحلیل‌ خطر آزمایشگاهی این محصولات به کشورهای مذکور ارسال نشده است.

وی افزود: براساس کنوانسیون بین‌المللی حفظ نباتات باید شرایط قرنطینه‌ای کشور مقصد، برای همه محموله‌های وارداتی اعم از زراعی، باغی و گیاهی اعمال شود. بنابراین شرط واردات هر محموله‌ به کشور انطباق آن با شرایط قرنطینه‌ای جمهوری اسلامی ایران است.

رییس سازمان حفظ نباتات تصریح‌کرد: کارشناسان آزمایشگاهی این سازمان، نمونه‌های گندم کشورهای هند و پاکستان را دریافت کرده و در حال ‌بررسی و تحلیل خطر آزمایشگاهی آن‌ هستند که درصورت مشخص شدن نتیجه اعلام می‌شود.

فتوحی با بیان اینکه شرایط و ضوابط قرنطینه‌ای برای بررسی دقیق آفت "سیاهک" برای همه گندم‌های وارداتی به کشور اعمال می‌شود گفت: سازمان حفظ نباتات به عنوان یک نهاد حاکمیتی باید نهایت دقت برای جلوگیری از بروز مشکلات ناشی از واردات محصولات کشاورزی را داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه تاکنون هیچ یک از محموله‌های وارداتی گندم، آلودگی امراض و آفت گیاهی نداشته‌اند عنوان کرد: همه محموله‌های وارداتی از کشورهایی همچون قزاقستان، تاجیکستان، روسیه، آمریکا، آرژانتین، اتریش، استرالیا، انگلستان، ازبکستان، امارات، ترکمنستان از سلامت کامل برخوردار بوده‌اند.

به گزارش ایسنا براساس آمار گمرک جمهوری اسلامی در نیمه نخست امسال بیش از 2.9 میلیون تن گندم به ارزش بالغ بر 983 میلیون دلار از 16 کشور جهان به ایران وارد شده است. در این میان مذاکرات و اصرار مسوولان هندی برای صادرات گندم این کشور که به آفت "سیاهک" آلوده است، همچنان ادامه دارد و چندی پیش نیز مقامات این کشور خواستار اعلام تعیین تکلیف سریع‌تر ایران برای خرید گندم هندی شدند.

کلمات کلیدی گندم ، غلات ، محصولات كشاورزي
بازدید 297