internalMaster

بیماری لمپی اسکین تحت کنترل است/ یک میلیون و ۱۰۰ هزار رأس دام واکسینه شدند

1393/04/18

بیماری لمپی اسکین تحت کنترل است/ یک میلیون و ۱۰۰ هزار رأس دام واکسینه شدند

محسن مشکوة مشاور درمان رئیس سازمان دامپزشکی کشور در مورد وضعیت کنترل بیماری لمپی اسکین، گفت: این بیماری دامی که از استان‌های غربی کشور آغاز شد، هم‌ اکنون تحت کنترل و مدیریت است.

وی افزود: از آنجا که تعداد کانون‌های این بیماری در استان‌های غربی بیشتر بود و نگران سرایت این بیماری در استان‌های داخلی کشور بودیم، بنابراین به محض رویت این بیماری به معدوم‌سازی دام‌ها در استان‌های غربی اقدام شد.

معاون سابق پیشگیری و درمان سازمان دامپزشکی کشور تصریح کرد: پس از معدوم سازی دام‌های مبتلا در مناطق غربی کشور با انجام واکسیناسیون دام‌ها در استان‌های غربی یک ایمنی نسبی علیه این بیماری در این استان‌ها ایجاد کردیم، به طوری که این بیماری در استان‌های دیگر کاملا به ندرت و در حد یکی، دو مورد مشاهده شد.

مشکوة بیان داشت: لمپی اسکین یک بیماری پوستی و ویروسی است که با ایجاد جراحت روی سطح پوست گاو و گوساله نمایان می‌شود و گاوهای بومی نسبت به گاوهای اصیل به این بیماری مقاوم‌تر هستند.

وی افزود: گاوهای اصیل عمدتا به علت استرس ناشی از تولید بالا از نظر ابتلا به بیماری و شدت بروز بیماری معمولا واکنش بیشتری دارند، ولی خوشبختانه دام‌های مناطقی که درگیر این بیماری شدند، دام‌های بومی بودند و به همین دلیل شدت شیوع این بیماری کمتر و بیماری خفیف بود و به همین دلیل تلفات زیادی نداشتیم.

مشاور درمان رئیس سازمان دامپزشکی کشور تصریح کرد: تلفات ناشی از این بیماری شاید حدود 20 رأس بوده است، اما به علت جلوگیری از شیوع این بیماری حدود 430 راس دام را معدوم کردیم.

مشکوة اظهار داشت: برای پیشگیری از شیوع بیماری لمپی اسکین حدود یک میلیون و 100 هزار رأس از دام‌ها را در مناطق درگیر با بیماری و نواحی پرخطر واکسینه کردیم.

وی افزود: از خصوصیات بیماری لمپی اسکین عدم ابتلا دوباره دام به این بیماری است و در صورتی که دامی به این بیماری مبتلا شود و بعد بهبود یابد، دیگر به این بیماری مبتلا نخواهد شد و دیگر عامل منتشر کننده ویروس نیست.

معاون سابق پیشگیری و درمان رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: واکسن آبله گوسفندی و بزی علیه این بیماری گاوی امنیت ایجاد می‌کند و همچنین حشرات و پشه‌های خونخوار که نقش حامل مکانیکی این بیماری را دارند، در فصل گرما و در مناطقی که دمای هوا حدود 40 درجه است، از فعالیتشان کم می‌شود و بنابراین شرایط گرم هوا هم از شیوع این بیماری جلوگیری کرده است.

مشکوة بیان داشت: معمولا وقتی یک بیماری برای اولین بار در جایی شیوع می‌یابد، آن بیماری تلفات زیادی را به دنبال دارد، ولی بیماری لمپی اسکین علیرغم اینکه برای اولین بار در کشور پیدا شد، با توجه به پیشگیری به موقع و معدوم سازی دام‌ها و همچنین واکسینه کردن دام‌ها و از طرفی فصل گرم سال به کنترل و جلوگیری از گسترش این بیماری کمک کرد.

وی افزود: حدود 10 استان کشور از جمله ایلام، کردستان، بوشهر، آذربایجان غربی و شرقی، زنجان، قم، قزوین، فارس، خوزستان، اصفهان از جمله استان‌های درگیر با این بیماری بودند که در برخی از این استان‌ها فقط  یک کانون (راس) مبتلا مشاهده شده است.

*لمپی اسکین بیماری پوستی با منشاء ویروس

منشأ این بیماری قاره آفریقا گزارش شده است و در سال‌های اخیر در کشورهای مصر، اردن، سوریه، عراق، ترکیه، بحرین، عمان و از ابتدای خرداد هم در ایران مشاهده شده است.

با تزریق واکسن آبله گوسفندی به دام‌ها و همچنین معدوم‌سازی دام‌های مبتلا شیوع این بیماری کنترل می‌شود و این بیماری به انسان سرایت نمی‌کند.


کلمات کلیدی بیماری لمپی اسکین
بازدید 197