internalMaster

امروز ۶۳ میلیارد تومان به صندوق کشاورزی واریز شد/ ساختمان شیشه‌ای وزارت جهاد تبدیل به پول نشد که به صندوق بدهند

1393/06/04

 سید عبدالکریم رضوی اردکانی رئیس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی در نشست خبری که پیش از ظهر امروز در مورد تشریح اهم فعالیت‌ها و برنامه‌های در دست اجرا برگزار شد، گفت: از سال 83 تاکنون 84 صندوق غیردولتی در بخش کشاورزی تأسیس شده است و مجموع تسهیلات پرداختی صندوق‌های غیر دولتی حمایت از توسعه بخش کشاورزی به سهامداران از ابتدای تشکیل تا پایان تیرماه سال 93 بیش از 31 هزار میلیارد ریال بوده است.

وی افزود: این شرکت حمایت از توسعه سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی را بر عهده دارد و سرمایه اولیه 84 صندوق غیردولتی در حدود 869 میلیارد و 327 میلیون ریال بوده است که سرمایه صندوق‌های مزبور در سال 93 به 7 هزار و 720 میلیارد ریال رسیده که حدود 270 درصد نسبت به مشابه سال 91 رشد داشته و سهم بخش خصوصی در این صندوق‌ها 4 هزار و 126 میلیارد ریال و سهم دولت 3 هزار و 594 میلیارد ریال در این سرمایه‌گذاری بوده است.

رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل شرکت مادرتخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی اظهارداشت: تاکنون 19 هزار و 37 فرد حقیقی و 1820 فرد مستقل و 6 هزار و 604 تشکل عضو صندوق‌های غیردولتی حمایت از بخش کشاورزی هستند.

رضوی اردکانی بیان داشت: در 5 ماهه اول امسال نیز 977 فرد حقیقی، 5 فرد مستقل و 162 تشکل عضو صندوق‌های غیردولتی شده‌اند که نسبت به مشابه سال 91 تعداد تشکل‌ها 12 درصد، تعداد افراد حقیقی 5.6 درصد و افراد مستقل نیز 0.2 درصد رشد داشته است.

وی اظهارداشت: از 84 صندوق غیر دولتی حمایت از توسعه بخش کشاورزی 31 صندوق استانی، یک صندوق منطقه‌ای، 6 صندوق تخصصی و ملی، 31 شهرستانی و 10 صندوق زنان است.

رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی تصریح کرد: در رتبه‌بندی صندوق‌ها از لحاظ سرمایه، صندوق غیردولتی حمایت از تولیدات دامی و دامپروری با سرمایه‌ای بالغ بر 1278 میلیارد ریال در رتبه نخست و صندوق خوزستان با سرمایه‌ای حدود 527 و صندوق اصفهان با سرمایه 324 میلیارد ریال به ترتیب در رتبه‌های دوم و سومم قرار دارند.

رضوی افزود: مجموع تسهیلات پرداختی صندوق‌های غیردولتی به سهامداران از ابتدای تشکیل تا پایان تیرماه سال 93 در مجموع 31 هزار و 141 میلیارد بوده که از این میزان نزدیک به 90 درصد تسهیلات قرض‌الحسنه با نرخ کارمزد حداکثر 4 درصد از محل منابع داخلی صندوق‌ها و شرکت مادر تخصصی تامین شده است.

وی اظهار داشت: در عملکرد یکساله دولت یازدهم مجموع تسهیلات پرداختی بالغ بر 9760 میلیارد ریال بوده که در مقایسه با مدت مشابه سال 91 در حدود 40 درصد رشد داشته است.

* تخصیص 3 هزار میلیارد ریال برای تأمین نهاده‌های کشاورزی

رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل شرکت مادرتخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی همچنین به حمایت مالی و اعتباری صندوق‌های غیردولتی برای تأمین نهاده‌های مورد نیاز تولیدکنندگان اشاره کرد و گفت: از ابتدای امسال تا پایان تیرماه در مجموع 2 هزار و 963 میلیارد ریال برای تامین نهاده‌های دامی، زراعی، باغی و سایر نهاده‌های مورد نیاز بهره‌برداران و تولیدکنندگان عضو این صندوق‌ها ارائه شده است.

وی افزود: در سال 1392 با پرداخت 197 میلیارد و 880 میلیون ریال تسهیلات در استان‌های خوزستان، هرمزگان و بوشهر در راستای تکمیل زنجیره تولید میگوی پرورشی از 107 تشکل پرورش دهنده میگو و 1940 هکتار مزرعه پرورشی حمایت لازم صورت گرفت.

رضوی اردکانی با بیان اینکه در سال گذشته پرداخت بالغ بر 163 میلیارد ریال تسهیلات در راستای سیاستهای تکمیل زنجیره تولید در 9 استان بابت حمایت از تولید بذر گواهی شده اقدام شده، اظهارداشت: در سال 92 نیز در راستای حمایت از زنجیره تولید حمایت از گوشت قرمز عشایر فعالیتهای اثربخشی صورت گرفت که طی آن با پرداخت تسهیلات 173 میلیارد ریالی برای تامین دام و تامین علوفه و هزینه‌های جاری پرواربندی برای دو دوره در سال این کار در 5 استان رونق گرفت.

وی افزود: همچنین با پرداخت تسهیلات 114 میلیاردی در 5 استان بابت تامین کود شیمیایی مورد نیاز و توزیع بین کشاورزان منطقه حمایت شد و این امر بیانگر روند رشد قابل توجه توسعه تکمیل زنجیره تولید در بخش کشاورزی است.

رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل شرکت مادرتخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی اظهار داشت: از محل اعتبار ماده 12 قانون وزارت جهاد کشاورزی نیز از بدو تاسیس شرکت مادرتخصصی تا پایان مرداد 93، سازمان‌های جهاد کشاورزی استانها 341 ملک به ارزش حدود 944 میلیارد ریال به فروش رسانده و به خزانه واریز کردند که خزانه نیز حدود 678 میلیارد ریال از طریق وزارت جهاد کشاورزی به شرکت مادرتخصصی پرداخت کرده که عیناً برای تشکیل افزایش سرمایه صندوق‌های غیردولتی پرداخت شده است و در 5 ماه اول امسال نیز 100 میلیارد ریال از بابت فروش املاک مازاد جهاد کشاورزی استان‌ها به دست آمده و به حساب خزانه واریز شده است.

* ساختمان شیشه‌ای به پول تبدیل نشد

رضوی اردکانی در ادامه این نشست در پاسخ به سوال خبرنگار فارس در مورد اینکه آیا از محل فروش ساختمان شیشه‌ای وزارت جهاد مبلغی به صندوق واریز شده است، گفت: قرار نشد سؤال سخت بپرسید، آن ساختمان هنوز به پول تبدیل نشده است که بخشی را به ما بدهند و به همین دلیل وجهی هنوز به صندوق واریز نشده است.

 رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل شرکت مادرتخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی همچنین از واریز 2 وجه به صندوق خبر داد و اظهارداشت: امروز از محل فروش شرکت مهندسی آب و خاک، 55 میلیارد تومان به صندوق واریز شده است که در اصل از محل فروش این شرکت 300 میلیارد تومان به شرکت مادرتخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی تعلق می‌گیرد که قسط اول آن به مبلغ 55 میلیارد تومان را دریافت کردیم.

وی همچنین از واریز 8 میلیارد تومان دیگر از 30 میلیارد تومان ردیف تملکی براساس قانون خبرداد و گفت: امروز علاوه بر مبلغ 55 میلیارد تومان حاصل از فروش شرکت مهندسی آب و خاک، یک مبلغ 8 میلیارد تومانی دیگر به صندوق واریز شد.

رضوی اردکانی اظهارداشت: بخش کشاورزی جایگاهی مهم در اقتصاد کشور دارد و اهمیت سرمایه‌گذاری در این بخش شکل‌گیری نهادی قوی برای توسعه و افزایش حجم سرمایه گذاری را ضروری می‌سازد، تا امکان تجمیع منابع مالی و هدایت و تخصیص بهینه آن فراهم شود.


کلمات کلیدی صندوق کشاورزی
بازدید 198