internalMaster

تولید ۸۰ درصد مواد غذایی با افزایش عملکرد و بهره‌ور

1393/06/11

تولید ۸۰ درصد مواد غذایی با افزایش عملکرد و بهره‌ور

اسکندر زند معاون وزیر جهاد کشاورزی امروز در پنجمین کنگره علوم ترویج و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی ایران و اولین کنفرانس بین‌المللی خدمات مشاوره‌ای روستایی در آسیا و اقیانوسیه (تسهیل اطلاعات و نوآوری‌ها برای توانمندسازی بهره‌برداران خانودگی)، گفت: دنیای امروز با چالش‌های زیادی از جمله چالش محیط زیست و امنیت قضایی مواجه است.

وی افزود: در محیط زیست یک مبحث با عنوان رد پای اکولوژیکی مطرح است، به طوری که از سال 1999 به بعد ظرفیت زمین تکمیل و از آن به بعد از حدود 1.2 ظرفیت زمین استفاده می‌شود.

معاون وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: در مقابل واژه رد پا، یک واژه به عنوان رد دست وجود دارد که این واژه مهمتر از واژه رد پا است و این واژه به این معناست که چقدر می‌توانیم، به ظرفیت زمین کمک کنیم.

وی با بیان چالش دوم که همان امنیت غذایی است، تصریح کرد: در اینجا با عرضه و تقاضا مواجه می‌شویم که با افزایش جمعیت تقاضا بیشتر شده است و در کنار آن تغییر اقلیم، بحران آب عرضه را کم کرده است.

زند بیان داشت: در 40 سال آینده 80 درصد مواد غذایی باید با افزایش عملکرد سطح و افزایش بهره‌وری حاصل شود و برای رسیدن به این موضوع باید آموزش را ترویج کرد و نهاده‌ دانش را در هکتار افزایش داد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی افزود: هم‌اکنون باید به جای استفاده از کیلوگرم در هکتار از واژه کیلوگرم در لیتر استفاده کنیم.

زند با بیان اینکه در نظام‌های آموزشی گرایش به کشاورزی کم است، بیان داشت: باید به فکر افزایش علاقه و گرایش در نظام‌های آموزشی به سمت کشاورزی باشیم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: هم‌اکنون این سؤال وجود دارد که کشاورزان آینده ما چه کسانی هستند و در نظام آموزشی برای کشاورزان آینده چکار باید انجام دهیم.

وی افزود: باید در آموزش دانشگاهی تجدید نظر شود و بنیه علمی تقویت یابد، زیرا سهم کشاورزی در آموزش علمی و کاربردی پائین است.

زند افزود: آموزش‌های کشاورزی برای نسل جوان باید جاذبه‌دار شود و در این مسیر باید سرمایه‌گذاری صورت گیرد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه 50 درصد جمعیت روستاها، کشاورز هستند، گفت: بقیه جمعیت روستا به صنعت و خدمات روی آورده‌اند و این در حالی است که 50 درصد از جمعیت کشاورز ما مسن هستند.

وی افزود: میانگین سن کشاورزان ایرانی حدود 54 سال سال است و افزایش سن کشاورزان در ایران یک چالش به شمار می‌رود.

زند افزود: کشاورزی 19 درصد اشتغال را به خود اختصاص داده و حدود 10 درصد تولید ناخالص ملی را تشکیل می‌دهد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی افزود: امروز توجه به بخش نرم‌افزاری در کشاورزی جایگاهی به مراتب بیشتر از توجه به بخش سخت‌افزاری دارد.


کلمات کلیدی کشاورزی , افزایش عملکرد , بهره وری
بازدید 175