internalMaster

مدیرکل مرکز اصلاح نژاد دام: با فعالیت شرکت‌های تجاری واردکننده مواد ژنتیکی مخالف نیستم

1393/09/12

مدیرکل مرکز اصلاح نژاد دام: با فعالیت شرکت‌های تجاری واردکننده مواد ژنتیکی مخالف نیستم

دیرکل مرکز اصلاح نژاد دام کشور امروز  با اعلام این خبر گفت: بهبود ساختار ژنتیکی برای افزایش تولید انجام می‌شود و در این راستا، این مرکز طرح‌هایی را در دستور کار دارد.

محمدرضا ملاصالحی افزود: برای افزایش تولید شیرخام در شرایط اقتصادی فعلی، اقداماتی از سوی این مرکز به انجام رسیده است.

وی خاطرنشان کرد: شناسایی و انتخاب بهترین نژادهای دام کشور در حال انجام است تا بتوانیم با فعالیت‌های ژنتیکی، اقدام به تولید گوساله‌هایی کنیم که مناسب باشد.

ملاصالحی درباره فعالیت‌های زیرمجموعه وزارت جهاد کشاورزی که اقدام به واردات مواد ژنتیکی می‌کنند، ادامه داد: شرکت‌های تجاری زیادی در کشور وجود دارند که برای تأمین مواد اولیه گاوهای ژنومیک اقدام به واردات می‌کنند که البته باید تولیدات آنها توسط این مرکز تأیید شود.

وی تصریح کرد: واردات مواد ژنومیک ممکن است باعث تسریع در تولیدات محصولات دامی شود، اما در نهایت تحقیقاتی که منجر به تولید مؤثر دام‌ها می‌شود، باید توسط این مرکز انجام شود؛ زیرا بومی‌سازی و تولید در بهبود شرایط اقتصادی کشورمان بسیار مؤثرتر است.

ملاصالحی یادآور شد: ایران در زمینه اصلاح نژاد دام سنگین، به آخرین روش‌ها و تکنیک‌های دنیا دسترسی دارد و ارتباطات خوبی نیز با دانشگاه‌ها برقرار کرده است.

وی تأکید کرد: محققان داخلی دارای بالاترین سطح علمی هستند و این مرکز با دارا بودن سابقه‌ای 50 ساله اقدامات مؤثری را برای اصلاح نژاد دام انجام داده است تا تولیدات کشور از مزرعه تا سفره کاملاً سالم و بهداشتی انجام شود.

 

وجود یک میلیون رأس دام اصیل در کشور

مدیرکل مرکز اصلاح نژاد دام کشور اظهار داشت: در حال حاضر یک میلیون رأس دام اصیل در کشور وجود دارد که تولید 50 درصد شیر کشور بر عهده آنها است و تحقیق برای یافتن نژادهای اصیل و شناسایی نژادهای پرشیر، یک‌هشتم جمعیت کل گاوهای کشور را دربر دارد.

ملاصالحی همچنین گفت: بیش از 90 درصد جمعیت دام‌های اصیل کشور هلشتاین هستند و توانسته‌ایم آنها را به‌خوبی پرورش دهیم.

وی در ادامه افزود: در حال حاضر 50 درصد گوشت قرمز کشور از محل دام‌های سنگین همچون گاو، گاومیش و شتر تأمین می‌شود، اما می‌توان با ورود نژادهای دومنظوره، از شیر مناسب و گوشت آنها بهترین استفاده را داشت.

مدیرکل مرکز اصلاح نژاد دام کشور خاطرنشان کرد: تولیدات نژادهای دومنظوره مقاومت بالایی داشته و ترکیبات موجود در آنها به‌گونه‌ای است که ماندگاری خوبی دارد.

ملاصالحی درباره آنکه چرا هنوز تحقیقاتی برای اصلاح نژاد دام‌هایی که بتواند شیری با چربی بالاتر تولید کنند، انجام نشده است، ادامه داد: برخی از نژادهای هلشتاین، چربی بیش از چهار درصدی دارند که بررسی‌ها برای افزایش آنها در حال انجام است.

وی تصریح کرد: در حال حاضر تحقیقاتی آغاز شده که با گاوهای آمیخته روستایی و آمیخته‌های هلشتاین بتوانیم بهترین نژادها را شناسایی و به عرصه تولید معرفی کنیم.

ملاصالحی یادآور شد: با فعالیت شرکت‌های تجاری برای واردات مواد ژنتیکی مخالف نیستم، اما از آنجا که مرکز اصلاح نژاد دام کشور دارای اصالت بالایی بوده و بر محصولات تولیدشده و بومی‌سازی آنها مطمئن است، لزومی به واردات نیست./

 

کلمات کلیدی اصلاح نژاد
بازدید 234