سرپرست اداره بهداشت و مبارزه با بیماریهای طیور دامپزشکی استان کرمانشاه گفت: مهمترین علت تلفات جوجهریزی در استان بیتوجهی پرورشدهندگان به دستورالعملهای بهداشتی و نکات امنیت زیستی بوده است.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه کرمانشاه، دکتر «علیرضا حیدری» افزود: در 9 ماههی امسال حدود 15میلیون قطعه جوجه گوشتی با مجوز دامپزشکی در سطح استان پرورش داده شده است که متاسفانه بر اساس مستندات موجود حدود 8 تا 9 درصد به علل مختلف تلف شدند.
وی گفت: مهمترین علت این تلفات بیتوجهی مرغداران به دستورالعملهای بهداشتی دامپزشکی و نکات امنیت زیستی برای پرورش طیور بوده است.
سرپرست اداره بهداشت و مبارزه با بیماریهای طیور دامپزشکی استان کرمانشاه ادامه داد: با توجه به در پیش بودن ماههای سرد سال و احتمال شیوع بیشتر بیماریهای طیور و برای حفظ این سرمایههای ملی به دستاندرکاران صنعت طیور توصیه میشود پیش از جوجهریزی، شرایط بهداشتی واحد پرورش طیور را به تایید دامپزشک برسانند.
حیدری گفت: همچنین مسوولان مراکز مایهکوبی بخش خصوصی باید برنامههای صحیح واکسیناسیون را در واحدهای پرورش با توجه به شرایط، وضعیت بهداشتی و مدیریتی واحدهای پرورش طیور اجراء کنند.
وی گفت: پرورشدهندگان طیور نیز باید اصول قرنطینهای بهداشتی را در واحدهای پرورش رعایت کنند، هر گونه تلفات غیرعادی را به نزدیکترین واحد دامپزشکی دولتی اطلاع دهند، پس از بررسی دامپزشکی طیور تلف شده را در کورههای لاشهسوز و یا چالههای دفن بهصورت بهداشتی امحاء و دارو، واکسن و خوراک طیور مورد نیاز را از مراکز معتبر مورد تایید دامپزشکی تهیه کنند.