internalMaster

خرید تضمینی 17 هزار تن چای/ پرداخت ۱۰ میلیارد تومان تسهیلات به‌زراعی

1394/02/22

محمدولی روزبهان از پرداخت مرحله ششم تسهیلات به‌زراعی به حساب چایکاران استان‌های گیلان و مازندران خبر داد و گفت: در مرحله ششم پرداخت تسهیلات به‌زراعی مبلغ دو میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان به حساب 2852 نفر از کشاورزان چایکار پرداخت شده است.

 

وی اظهار کرد: تاکنون مبلغ ۱۰ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان تسهیلات به زراعی به حساب 11 هزار و ۹۵۱ نفر از چایکاران استان‌های شمالی پرداخت شده است.

 

رئیس سازمان چای اظهار امیدواری کرد مابقی تسهیلات به‌زراعی نیز به تدریج در روزهای آتی به حساب چایکاران واریز شود.

 

روزبهان تاکید کرد: تعداد ۱۶۵ واحد چایسازی در استان‌های شمالی وجود دارد که هم اکنون ۱۴۱ واحد چایسازی با سازمان چای کشور عقد قرارداد کرده و مشغول خرید تضمینی برگ سبز چای از چایکاران است.

 

روزبهان گفت: در انتخاب مواد غذایی مانند چای باید ابتدا به فکر سلامت آن بود، چراکه بسیاری از مواد غذایی از جمله چای که در کشور وجود دارد سالم و طبیعی نیست و با توجه به این‌که اکثر مردم در مورد چای اطلاعات کافی ندارند و نمی‌توانند چای مرغوب را از نامرغوب تشخیص دهند، تنها به دو عامل عطر و رنگ توجه می‌کنند که این دو عامل به راحتی می‌تواند به این محصول اضافه شود و قابل تقلب است.

 

وی افزود: انتظار عطر و رنگ زیاد از چای که به اشتباه در اذهان مردم جا افتاده، کاملا غیرطبیعی و غیرمنطقی است. مردم ایران انتظار واقعی از چای ایرانی داشته باشند. چای خوب و کیفی رنگ و طعم طبیعی دارد و از عطر و اسانس در آن استفاده نمی شود.

 

به گفته روزبهان نمی‌توان از یک قاشق چای خشک طبیعی و سالم انتظار رنگ دادن به شش لیوان چای را داشت، چرا که یک قاشق چای خشک باید یک لیوان چای دهد.

 

به اعتقاد وی شاید نتوان از طریق رنگ، چای کیفی و مرغوب را از چای نامرغوب خارجی تشخیص داد اما تقریبا همه چای‌هایی که از اسانس و عطر در آن استفاده شده کیفیت چندانی ندارد، چرا که برای تولید چای کیفی نیازی به عطر و اسانس نیست یکی‌دیگر از نشانه‌های چای خوب این است که چای طبیعی، سالم و بهداشتی سیاه و کدر نمی‌شود؛ یعنی اگر یک لیوان چای ایرانی مرغوب را حدود چند ساعت در لیوان بگذارید اگر طبیعی باشد تنها رنگ آن کمی مات می‌شود اما اگر طبیعی نباشد سیاه و ته‌نشین می‌شود.

 

وی رنگ طبیعی چای را آلبالویی مایل به قهوه‌ای عنوان کرد و گفت: رنگ چای را به راحتی می‌توان به رنگی نزدیک به چای طبیعی تبدیل کرد اما عطر، مشخصه بهتری برای شناخت بهتر چای مرغوب است، چرا که در چای خشک طبیعی عطر، ادکلن، شکلات و غیره وجود ندارد و هیچ‌گاه چای مرغوب را با چیز دیگری مانند هل، لیمو و غیره برای عطردار کردن مخلوط نمی‌کنند؛ بنابراین چای ایرانی هم این‌گونه است، چرا که طبیعت آن دارای جاذبه خاصی است و مانند بسیاری از چای‌های خارجی که با برند‌های مختلف در بازار داخلی عرضه می‌شود از عطر، اسانس و رنگ برای تولید آن استفاده نشده است.

 

وی نشانه‌های ظاهری برای انتخاب چای خشک ایرانی و باکیفیت از بازار را سخت و تخصصی دانست و به مردم توصیه کرد که ترجیحا چای بسته‌بندی با برند ایرانی معتبر خریداری کنند. البته چای مرغوب ایرانی را نمی‌توان کیلویی ۵۰۰۰ تومان یا کمتر پیدا کرد.

کلمات کلیدی خرید تضمینی 17 هزار تن چای
بازدید 219