رییس سازمان جهادکشاوری آذربایجانشرقی از حمایت کامل این سازمان از تولید مرغ بدون آنتی بیوتیک درمرغداریهای گوشتی استان خبر داد
به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشویان ایران(ایسنا)، منطقه آذربایجانشرقی به نقل از روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی استان، «مسعود محمدیان» در حاشیهی بازدید از مرکز پرورش مرغ بدون مصرف آنتیبیوتیک در مرغداری گوشتی شرکت تعاونی 235 ترکمانچای گفت: تولید مرغ بدون مصرف آنتیبیوتیک در استان گامی بزرگ در جهت ایجاد امنیت غذایی مردم جامعه است.
وی ادامه داد: در کنار آن، ارتقای کیفیت بهداشتی محصولات تولیدی زمینهای مناسب برای تولید محصولات سالم و ارگانیک در شمالغرب کشور، بسترسازی برای صادرات گوشت مرغ و فرآوردههای مرتبط به خارج از کشور و ارتقای سطح تکنیکی و بهداشتی کشتارگاههای طیور استانی از مهمترین دستاوردهای اجرای طرح تولید این محصولات در آذربایجانشرقی است.
رییس سازمان جهادکشاوری آذربایجانشرقی با تاکید بر ضرورت ادامهی روند تولید و توزیع مستمر مرغ بدون مصرف آنتیبیوتیک در همه نقاط استان افزود: باید با برنامهریزی شرایطی فراهم کرد تا عرضهی مرغ بدون آنتیبیوتیک در سطح مرغفروشیها و بازار مصرف قطع نشود.
محمدیان با اشاره به اینکه استقبال کمنظیر مردم از مصرف گوشت مرغ بدون آنتیبیوتیک، رسالت و مسوولیت ادارهکل دامپزشکی و معاونت بهبود تولیدات دامی سازمان را سنگین کرده و ما را وا میدارد تا به سمت تولید محصول سالم و ارگانیک قدم برداریم ، گفت: بدیهی است استقبال مردم از این قبیل تولیدات، انگیزهی تولیدکنندگان و پرورشدهندگان مرغ گوشتی را افزایش میدهد.
عرضه 200 تن گوشت مرغ آماده طبخ در تبریز آغاز شد
به گزارش ایسنا، «بهراد زندیه»، مدیرکل دامپزشکی آذربایجانشرقی از آغاز عرضهی حدود 200 تن گوشت مرغ آماده طبخ از امروز در کلانشهر تبریز، با برند مخصوص مرغ بدون آنتیبیوتیک خبر داد.
وی درحاشیه عرضهی مرغ بدون مصرف آنتیبیوتیک در یکی از کشتارگاههای تبریز در جمع خبرنگاران، یکی از وظایف ادارهکل دامپزشکی را کنترل کیفی خوراک دام و طیور و اطمینانبخشی به مصرف فرآوردههای دامی حاصل از آن دانست و گفت: با انجام آزمایشها بر روی این نمونهها و اطمینان از سلامت آنها، مجوز توزیع و مصرف این محصولات توسط ادارهکل دامپزشکی صادر میشود.
وی با اشاره به تولید انبوه گوشت مرغ بدون مصرف آنتیبیوتیک در آذربایجانشرقی افزود : این مرغها در طول دورهی پرورش حاصل از تولید در مرغداریهایی است که به مدرنترین تجهیزات مجهزهستند و با رعایت اصول ایمنی در این مرغداریها ، تا حد امکان سعی شده است از ورود میکروبهای بیماریزا به داخل مرغداری جلوگیری شود و با پرورش گلههای سالم، نیاز به مصرف داروها منتفی شود و باید بگوییم دامپزشکان و بازرسان ادارهکل دامپزشکی، پس از اطمینان از اینکه در طول دورهی پرورش این مرغها،هیچ داروی آنتیبیوتیک مصرف نشده است، تحت شرایط خاص اجازه کشتار باعنوان گوشت مرغ بدون مصرف آنتیبیوتیک را صادر میکنند.
زندیه در خصوص آزمایشهای انجام شده توسط ادارهکل دامپزشکی استان گفت : ﺁﺯﻣﺎﻳﺸﻬﺎ ﻃﻰ ﭼﻨﺪ ﻣﻮﺭﺩ ﺑﺎﺯﺭﺳﻰ ﺳﺮﺯﺩﻩ ﺍﺯ ﻣﺮﻏﺪﺍﺭﻯها ﺍﻧﺠﺎﻡ شد که ﺁﺯﻣﺎﻳﺶ ﺟﻮﺟﻪﻫﺎ ﺩﺭ 3 نوبت در ﺳﻨﻴﻦ 15ﺭﻭﺯﮔﻰ، 25 ﺭﻭﺯﮔﻰ ﻭ 35 ﺭﻭﺯه بود و حتی 48 ﺳﺎﻋﺖ پیش ﺍﺯ ﻛﺸﺘﺎﺭ نیز این آزمایشها تکرار شد و در این راستا، واحدهای مرغداری پرورشدهندۀ مرغ بدون مصرف آنتیبیوتیک دارای یک نفر دامپزشک به عنوان مسوول بهداشتی است که وظیفهی کنترل بهداشتی کامل واحد را به عهده دارد و نظارت و اعمال نظر در رابطه با قرنطینهی واحد و اصلاح سریع هرگونه نقص، ارائهی برنامهی ضدعفونی ابتدائی و مستمر، نظارت بر تهیهی مواد اولیه و محصول نهایی، کنترل بهداشت پرسنل واحدها، بازدید مستمر از سالنها و گزارش سریع بیماریهای احتمالی و تأیید سلامت گله برای ارسال به کشتارگاه از مهمترین وظایف مسؤول بهداشت است.
وی با اشاره به اینکه بهرهگیری از دامپزشک در کنار مرغداریهای گوشتی و استفاده از نظرات کارشناسان دامپزشکی برای بهره بردن از دانش روز و تجربیات آنان میتواند کمک مؤثری در پیشگیری از بروز بیماریها، کاهش تلفات و کاهش هزینهها کند، اظهار کرد: در این طرح با توجه به اینکه طول دورهی پرورش از 60 به 45 روز کاهش مییابد و دورهی تولید از 3.5 دوره به پنج دوره در سال افزایش مییابد و با توجه به آن، نظر به اینکه دان مصرف شده توسط مرغ از یک تا 45 روز به گوشت و از 45 روز به بعد به چربی و استخوان تبدیل میشود میتواند با عرضهی گوشت سالم، تردتر، بدون چربی و خوشمزه در 45 روز به مصرفکننده، میزان بهرهوری و سود مرغداران در طول سال را افزایش دهد.
مدیرکل دامپزشکی استان اجرای طرح منع مصرف آنتیبیوتیکها در پرورش مرغ به علت اعمال ضوابط سخت بهداشتی، دشوار دانست و گفت: در راستای برنامههای افزایش ضریب سلامت محصولات تولیدی بخش کشاورزی، تلاش بر این است با استفاده از امکانات موجود، تولید و استفاده از محصولات سالم و بهداشتی به فرهنگ عمومی مردم جامعه تبدیل و توسعه آن نهادینه شود و در این راه حمایت مردم در گسترش این شیوهی تولید موثر و چشمگیر است.