امین کریمی درمنطقه خوزستان، اظهار کرد: تولید عسل گیاهی نیاز به حمایت زنبورداران دارد تا تولید را بالا ببرند که متاسفانه مدیران بخش کشاورزی برای این نوع عسل ارزشی قائل نمیشوند.
وی خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم در زنبورداری درآمدزایی بیشتری داشته باشیم، باید عسل تغذیهای را در کنار گیاهی تولید کنیم اما عسل گیاهی به دلیل خاصیت بالا و بومی بودن از اهمیت بالایی برخوردار است که باید به آن توجه ویژه شود.
کریمی افزود: در حال حاضر زنبورداران استان به مناطق شمالی استان حرکت کرده و کندوهای خود را برای تولید عسل کُنار یا پاییزه آمادهسازی میکنند. زنبوردارانی که تمایل به تولید عسل کنار دارند، اکنون در مناطق شوشتر، دزفول، گتوند، بهبهان، مسجدسلیمان و رامهرمز مستقر شدهاند.
وی با بیان اینکه عسل کنار یا پاییزه عمدتا از نیمه دوم مهر تا اوایل آبان برداشت میشود، افزود: با توجه به اینکه امسال برای زنبورداران سال خوبی نبود، میانگین تولید 2.5 تن بود در حالی که قبلا این حجم به بیش از 5 تن میرسید و البته ما در تولید عسل تغذیهای (شکری) مشکلی نداشتیم اما این نوع عسل ملاک تولید نیست.
کریمی تصریح کرد: متاسفانه بخش دولتی، آمار تولید عسل تغذیهای و گیاهی را با هم جمع آوری میکنند و چون میزان تولید عسل تغذیهای بالاست، معضلات و مشکلات کاهش تولید عسل گیاهی پوشانده میشود