internalMaster

تداوم مشکلات تعداد دام‌های ابرکوه را کاهش می‌دهد

1391/10/19

تداوم مشکلات تعداد دام‌های ابرکوه را کاهش می‌دهد

مهدی غیب‌الهی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در ابرکوه اظهار داشت: در حال حاضر اصلی‌ترین مشکل دامداران ابرکوه، قیمت بالای نهاده‌های دامی است.

وی افزود: در حال حاضر در فصلی به سر می‌بریم که احشام عشایر از ییلاق آمده‌اند و دامداران باید برای تأمین خوراک آنها از طریق خرید گندم و یا نگهداری در آغل و دادن آذوقه اقدام کنند که هزینه‌های سنگینی بر آنها تحمیل می‌شود.

غیب‌الهی عنوان کرد: این وضعیت باعث شده بسیاری از دامداران به فروش تعدادی از دام‌های خود روی بیاورند و در آینده با تداوم مشکلات، شاهد کنار گذاشتن این شغل از زندگی برخی از دامداران و به تبع آن کاهش شدید تعداد دام‌های شهرستان خواهیم بود.

مسئول امور دامی جهاد کشاورزی ابرکوه ادامه داد: قیمت فروش دام متناسب با نرخ نهاده‌های دامی و هزینه‌ها رشد نکرده است و طبیعی است که هر فردی به امید سودآوری به سراغ شغلی می‌رود و اگر در این میان آسیب ببیند، کار و فعالیت خود را تغییر می‌دهد.

وی خاطرنشان کرد: با خشکسالی‌های اخیر نیز که باعث خشک شدن مراتع شده است، توان دامداران کاهش پیدا کرده و 400 تن جو یارانه‌ای اختصاص داده شده به دامداران ابرکوه به هیچ عنوان پاسخگوی نیازهای آنان نیست.

غیب‌الهی از دیگر مشکلات در مسیر خدمت به عشایر را کمبود اعتبار برای آبرسانی با تانکر به آنان ذکر کرد.

مسئول امور دامی جهاد کشاورزی ابرکوه ادامه داد: نبود روشنایی در مراتع نیز به دلیل نبود بودجه برای تأمین نیازها در این بخش مانند خرید موتور برق از دیگر مشکلاتی است که عشایر با آن دست و پنجه نرم می‌کنند.

غیب‌الهی افزود: نبود سرویس‌های بهداشتی مناسب در اغلب مراتع با وجود تمام تلاش‌های صورت گرفته به دلیل اینکه مراتع پراکنده هستند، از دیگر معضلات زندگی عشایری در شهرستان ابرکوه است.

مسئول امور دامی جهاد کشاورزی ابرکوه ادامه داد: دامداران عشایر در فصل زمستان آغل‌های مناسبی در اختیار ندارند و حتی برای اسکان خود در مراتع  نیز دچار مشکلات بسیاری هستند.

وی اظهار داشت: دامداران ابرکوه حتی نمی‌توانند شیر تولیدی دام‌های خود را به صورت نقدی بفروشند و به دلیل اینکه پولی برای پرداخت بهای نهاده‌های کشاورزی که به صورت نقدی عرضه می‌شود، ندارند ناگزیر از تأمین نیاز خود از کسانی هستند که شیر آنها را خریداری می‌کنند و ما به‌التفاوت شیر را نیز چک دو ماهه می‌گیرند و به این ترتیب حق انتخاب خوراک دام از آنان سلب می‌شود.

غیب‌الهی خاطرنشان کرد: در حال حاضر 140 خانوار در شهرستان ابرکوه از طریق دامداری امرار معاش می‌کنند.

کلمات کلیدی دامداري ، نهاده دام ، خوراك دام ، گندم ، جو
بازدید 271