internalMaster

انتقاد از سیاست تحویل علوفه در ازای شیر/ 24 کارخانه خوراک دام لرستان تعطیل شد

1391/10/24

انتقاد از سیاست تحویل علوفه در ازای شیر/ 24 کارخانه خوراک دام لرستان تعطیل شد

خرم آباد - خبرگزاری مهر: یک دامدار لرستانی و عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی اتاق بازرگانی خرم آباد از سیاست تحویل علوفه در ازای شیر انتقاد کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، سرور جمشیدی ظهر شنبه در جلسه کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی اتاق بازرگانی خرم آباد ضمن انتقاد از سیاست تحویل علوفه در ازای شیر گفت: متأسفانه با اجرای این طرح تا کنون 24 کارخانه تولید خوراک دام در استان تعطیل شده‌اند.

وی ادامه داد: همچنین به دلیل عدم رعایت نسبت علمی ذرت، کنجاله سویا، جو و سبوس در علوفه دام توسط دامداران کیفیت محصولات دامی نیز پایین می آید به طوریکه تغذیه دام با کنستانتره بهتر از علوفه خام و به نفع دامداران است.

محمدرضا راستگو مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام استان لرستان نیز در این رابطه گفت: توزیع ذرت، کنجاله سویا و جو در اختیار پشتیبانی امور دام و سبوس در اختیار شرکت غله است و توزیع این نهاده ها بر اساس تحویل شیر به کارخانجات انجام می گیرد.

وی افزود: با اجرای طرح تحویل علوفه در ازای شیر متأسفانه مشکلاتی برای کارخانجات تولید خوراک دام بوجود آمده و حتی برخی از آنها به دلیل کمبود مواد اولیه تعطیل شده اند.

راستگو پیشنهاد کرد به جای تحویل علوفه به صورت خام به دامداران، این مواد اولیه را به کارخانجات خوراک دام بدهند و در عوض قیمت کنستانتره تولید شده را پشتیبانی امور دام تعیین کند، با این کار هم علوفه با نسبت علمی‌تر، با کیفیت بالاتر و قیمت مناسب تری به دست دامداران می رسد و هم کارخانجات خوراک دام از ورشکستگی نجات پیدا می کنند.

کرم حیدری عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی اتاق بازرگانی خرم آباد نیز در این جلسه گفت: علاوه بر مشکل کمبود کود در استان یکی از مشکلاتی که کشاورزان استان هرساله با آن مواجه هستند عدم توزیع به موقع کودهای موجود است.

وی با اشاره به نامناسب بودن ترکیب کود مصرفی گفت: آزمایش خاکی که از زمین های استان انجام شده است نشان می دهد که زمین ها به کود پتاس بیش از سایر کودها نیاز دارند و این در حالیست که سایر کودها بین کشاورزان توزیع می شود و خود کشاورز مجبور است با قیمت های هنگفت این کود را از بازار تهیه کند.

عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی اتاق بازرگانی خرم آباد همچنین از عدم مدیریت توزیع کود انتقاد کرد و گفت: کشاورزان در حالی کود مورد نیاز خود را از بازار آزاد تهیه کرده‌اند که در انبارهای شرکت خدمات حمایتی کشاورزی کود موجود است.

کلمات کلیدی ذرت ، كنجاله سويا ، جو ، خوراك دام ،غلات
بازدید 303