internalMaster

تولید روزانه 570 تن مرغ در مازندران/ تهران مشتری 380 تن

1391/10/30

تولید روزانه 570 تن مرغ در مازندران/ تهران مشتری 380 تن

به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس از شهرستان ساری، حسین نگهدار بعد از ظهر امروز در گردهمایی مدیران طیور کشور در جهاد کشاورزی استان مازندران اظهار داشت: استان مازندران به دلیل موقعیت خاص جغرافیایی و دارا بودن منابع فیزیکی مناسب (اقلیم و آب و خاک) استعداد بالقوه‌ای برای پویایی صنعت طیور داشته که این امر موجب فراهم آمدن زمینه‌ای مناسب برای تامین امنیت غذایی و حفظ و پایداری تولید در این بخش شده است.

وی افزود: استان مازندران از لحاظ  قابلیت‌ها و امکانات توسعه در بخش کشاورزی و هم از لحاظ مسائل و مشکلات، یکی از مهمترین و تاثیرگذارترین استان‌ها در کل کشور است.

نگهدار با بیان اینکه مناطق کوهستانی مساعد پرورش صنعت طیور است، تصریح کرد: با توجه به شباهت بخشی از این منطقه به اقلیم استان‌های تهران و سمنان و تراکم پایین واحدهای طیور، این مناطق برای توسعه کمی صنعت طیور به ویژه پرورش مرغ تخمگذار، شترمرغ و همچنین صنعت دامپروری بسیار مناسب است.

معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی مازندران به امتیازات شرایط پرورش طیور در مازندران اشاره و گفت: هزینه پرورش مرغ گوشتی حدودا 10 درصد کمتر از سایر استان‌های کشور و میزان تلفات در صنعت پرورش مرغ گوشتی در مازندران حدود 4 درصد نسبت به سـایر اسـتان‌های کشـور کمتر است.

وی با بیان اینکه مازندران نسبت به استان‌های دیگر دارای ضریب تبدیل بهتر در صنعت طیور گوشتی است، افزود: مازندران تنها استانی است که زنجیره صنعت طیور در آن کامل شد.

نگهدار با تاکید بر اینکه تنها از یک سوم ظرفیت‌های صنعت طیور در مازندران استفاده می‌شود، بیان داشت: استعداد بالقوه این استان تاکنون آن طور که شایستگی داشته مورد توجه و عنایت قرار نگرفته است و به‌دلیل این توانمندی‌ها و قابلیت‌ها استان مازندران قطب پرورش طیور کشور محسوب می‌شود.

وی به پروژه ارزیابی عملکرد در واحدهای پرورش مرغداری‌های گوشتی استان اشاره کرد و متذکر شد: این پروژه در استان مازندران در تعدادی از مرغداری‌ها به ظرفیت 408 هزار و 150 قطعه اجرا شد.

معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی مازندران اذعان داشت: ظرفیت در تمام مقاطع سال تولیدات طیور در استان از نظر کمیت و کیفیت در بالاترین سطح ممکن و از نظر قیمت در حداقل است.

نگهدار خاطر نشان کرد: تولید روزانه گوشت مرغ در استان 574 تن بوده که 66 درصد آن معادل 379 تن در روز به استان‌های همجوار به ویژه تهران ارسال می‌شود. 

وی با بیان اینکه تولیدات صنعت طیور از نظر کمی و کیفی در اقتصاد این استان نقش مهمی ایفا می‌کند، تاکید کرد: سالانه بیش از 286 میلیون قطعه جوجه یک روزه گوشتی و 200 هزار تن گوشت سفید استحصال می‌شود که سهمی معادل 11 درصد از تولید گوشت سفید و 30 درصد جوجه یک روزه کشور را به‌ خود اختصاص می‌دهد.

معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی عنوان کرد: مازندران در تولید گوشت مرغ و جوجه یک روزه رتبه اول و در تولید عسل و کرم ابریشم رتبه چهارم و تولید تخم مرغ رتبه چهاردهم را دارد.

نگهدار به ظرفیت واحدهای صنعتی طیور استان مازندران اشاره کرد و بیان داشت: 2 هزار و 72 واحد مرغ گوشتی، 161 واحد مرغ مادر و 37 مؤسسه جوجه‌کشی که ظرفیت 624 میلیون قطعه را دارد.

معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی مازندران گفت: 18 واحد کشتارگاه صنعتی طیور در یک شیفت کاری ظرفیت 340 هزار قطعه تولید روزانه را دارد که تولید روزانه استان 267 هزار قطعه است و کارخانه خوراک دام و طیور و مکمل‌سازان به تعداد 44 واحد 450 هزار تن ظرفیت دارند.

نگهدار تاکید کرد: توسعه و حفظ ذخایر ژنتیکی طیور بومی به‌عنوان یک سرمایه ملی، مقاومت به شرایط سخت محیطی و بیماری‌های منطقه، استفاده مطلوب از مازاد مواد غذایی و زراعی، حمایت از توسعه پرورش طیور بومی در مناطق روستایی با هدف حفظ معیشت و تامین بخشی از پروتئین مورد نیاز و جلوگیری از مهاجرت، افزایش تولید گوشت سفید و تخم مرغ ارگانیک از جمله اهداف مرکز اصلاح نژاد مرغ بومی است.

کلمات کلیدی طيور ، مرغداري گوشتي ، شترمرغ ، تخم مرغ
بازدید 476