internalMaster

دلایل گرانی مرغ در کهگیلویه و بویراحمد مشخص شد

1391/11/24

دلایل گرانی مرغ در کهگیلویه و بویراحمد مشخص شد

محمد نعمتی در حاشیه ستاد تنظیم بازار استان کهگیلویه و بویراحمد در تشریح دلایل افزایش قیمت مرغ اظهار داشت: از آن‌جایی که تقاضا برای گوشت مرغ در ایام پایانی سال بسیار زیاد خواهد شد مرغداران برای کسب سود در این ایام از هم‌اکنون اقدام به جوجه‌ریزی در واحدهای خود کردند که‌ این عامل موجب کمبود جوجه و افزایش قیمت آن شده است.

معاون امور دام و طیور جهاد کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد با اذعان به افزایش قیمت‌ها به صورت ساعتی در کشور افزود: وقتی ما می‌بینیم خود دولت قیمت هر کیلو سویا را 500 ریال و قیمت هر کیلو ذرت را 400 ریال به صورت رسمی افزایش داده باید بدانیم که در بازار آزاد و واسطه‌گری‌ها این نهاده مهم کشاورزی به چه میزان افزایش می یابد.

وی گفت: ‌بدون شک وقتی قیمت یک کالا به صورت دولتی افزایش می‌یابد در بازار آزاد چندین برابر افزایش می‌یابد که بخشی از افزایش قیمت مرغ در این ایام نیز به این علت بوده است.

معاون امور دام و طیور جهاد کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد در پاسخ به این سؤال که چرا کنجاله سویا، ذرت و یا سایر خوراک مرغداری‌ها به واسطه‌ها و افراد غیر تولید کننده داده می‌شود، بیان کرد:‌ جهاد کشاورزی با تحویل کنجاله به واسطه‌ها و توزیع‌کنندگان مرغ مخالف است ولی متأسفانه این یک رویه کشوری است و تصمیمات استانی در این باره نبوده است.

* اگر افزایش 2 برابری قیمت جوجه مهار نشود، قیمت مرغ افزایش سرسام‌آوری خواهد داشت

نعمتی از افزایش 2 برابری قیمت جوجه خبر داد و گفت:‌ قیمت جوجه از 700 تومان به یک‌باره به هزار و 500 تومان رسید که افزایش قیمت نهاده‌های کشاورزی و افزایش تقاضا برای جوجه‌ریزی از عوامل مؤثر بر آن بوده است.

وی با اشاره به زحمات مرغ‌داران و تولید کنندگان مرغ و تخم‌مرغ عنوان کرد: تغذیه و خوراک مرغ که 70 درصد نهاده‌های موردنیاز یک مرغداری هستند با افزایش قیمت دولتی مواجه شدند که اگر این رویه کنترل نشود شاهد افزایش قیمت مرغ و تخم‌مرغ به مراتب بیشتر خواهیم بود.

معاون امور دام و طیور جهاد کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد دلالان و واسطه‌ها را از عوامل اصلی افزایش قیمت مرغ دانست و ادامه داد: ما در این استان به دنبال قطع دست دلالان و واسطه‌های بازار مرغ هستیم ولی متأسفانه در تهران گفته می‌شود که به روال سابق و به گونه‌ای دیگر کار شود.

این متولی امور دام و طیور در کهگیلویه و بویراحمد در بخش دیگری از صحبت‌هایش به افزایش قیمت غیرمتعارف مرغ زنده اشاره و تصریح کرد: مرغ زنده که قیمت واقعی آن سه هزار و 500 تومان است به قیمت بسیار بیشتر از این‌ها عرضه می‌شود که تنها راه مقابله با این افزایش ممنوع شده عرضه مرغ زنده به این منظور و نیز جلوگیری از بروز مشکلات بهداشتی است.

* صفوف طویل متقاضیان تولید مرغ و کمبود گوشت مرغ در کهگیلویه و بویراحمد

نعمتی در ادامه تشریح دلایل افزایش قیمت مرغ در کهگیلویه و بویراحمد از کسری تولید گوشت مرغ در این استان خبر داد و ابراز داشت: تنها حدود نیمی از نیاز مردم این استان به مرغ در خود استان تولید می‌شود که سایر این نیاز از برون تأمین می‌شود و این وارد شدن مرغ نیز از دیگر دلایل افزایش قیمت مرغ و مشکل شدن کنترل آن بوده است.

معاون امور دام و طیور جهاد کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد همچنین از صف طولانی متقاضیان احداث واحدهای مرغداری انتقاد کرد و گفت: اگر واحدهای زیادی که اکنون در نوبت بانک‌ها هستند فعال شوند و به چرخه تولید وارد شوند می‌توانیم به کنترل بازار، عدم وابستگی به واردات مرغ و متعادل شدن قیمت آن در کهگیلویه و بویراحمد امیدوار باشیم.

این مسئول در سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد البته این را هم گفت که افزایش قیمت جوجه در حال حاضر نباید روی قیمت فعلی مرغ اثری بگذارد و بدون شک در پایان دوره جوجه‌ریزی این افزایش دو برابری قیمت جوجه روی قیمت هر کیلو گوشت مرغ تأثیر می‌گذارد ولی به هر حال جو روانی و بازی‌های بازار و و دلالان به این امر دامن زده است و باید کنترل شود.

نعمتی نیاز این استان به گوشت مرغ را حدود 15 هزار تن اعلام کرد و یادآور شد: حدود 6 هزار و 500 تن از این میزان گوشت مرغ مورد نیاز از درون استان تأمین و مابقی از خارج وارد می‌شود.

معاون امور دام و طیور جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد به طور کلی افزایش 2 برابری قیمت جوجه، افزایش 500 ریالی قیمت هر کیلو سویا و ذرت از سوی دولت، واسطه‌های توزیع نهاده‌های کشاورزی و عدم تحویل مستقیم خوراک طیور به صورت مستقیم به مرغداران و کمبود تولید مرغ در این استان را علت افزایش قیمت مرغ در کهگیلویه و بویراحمد خواند.

*انتقادات برخی مدیران از وضعیت مرغ و برنج در کهگیلویه و بویراحمد و اقدام سازمان صنعت و معدن

گفتنی است پیش از این مدیرکل تعزیرات حکومتی با انتقاد از وضعیت توزیع نهاده‌های کشاورزی و تحویل آن‌ها به دلالان و توزیع‌کنندگان و کشتارگاه‌ها گفت: ‌که سود تولید مرغ را فردی به جیب می‌ِ‌زند که تنها یک یخچال دارد نه مرغداری که زحمت می‌کشد.

تصویری از حضور مردم در صفوف دریافت مرغ در تابستان امسال در یاسوج

رئیس سازمان اقتصاد و دارایی نیز در همین باره گفته است نباید ما مدیران تسلیم بازی‌های بازار شویم تا بحث‌های روانی و افرادی دلال و سودجو قیمت کالاها را برای مردم تعیین کنند.

 به گزارش فارس از یاسوج، سازمان صنعت، معدن و تجارت به تازگی تصمیم گرفته است تا قیمت کالاها و اجناس موجود در بازار را صورت مرتب از طریق رسانه‌ها به مردم اطلاع‌رسانی کند که جلوی برخی شایعه‌سازی‌ها و افزایش قیمت‌های غیرقانونی گرفته شود، این رسانه آماده است تا در این زمینه با متولیان بازار و قیمت همکاری کند.

برخی مدیران پیش از این پیشنهاد داده بودند به جای تحویل سبوس، سویا، ذرت و سایر نهاده‌های کشاورزی به واسطه‌ها و توزیع‌کنندگان، آن‌ها را به صورت مستقیم به خود تولیدکننده بدهیم ولی گویا آنگونه که داریوش دیودیده رئیس سازمان صنعت و معدن گفته است بر اساس آیین‌نامه دولتی به ازای توزیع هر کیلو گوشت مرغ باید مقداری نهاده کشاورزی در اختیار فرد توزیع‌کننده قرار داد که این قانون موجب شده مرغداران و تولید کنندگان با واسطه‌های زیاد‌، قیمت بالاتر و کمبود نهاده‌ها خوراک طیور خود را تأمین کنند.

کلمات کلیدی ذرت ، جوجه يكروزه ،مرغ ، خوراك طيور
بازدید 314