محمد رمضانی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در رشت با اشاره به تدوین استاندارد تفاله زیتون اظهار کرد: تفاله زیتون برای خوراک دام و طیور استفاده میشود.
وی تفاله زیتون را مکمل غذای دام و طیور عنوان کرد و افزود: تفاله زیتون دارای مشتریان بسیار است.
رمضانی با بیان اینکه نخستین کارگاه تفاله خشککنی زیتون در شهرک صنعتی رودبار احداث شده است، تصریح کرد: اسید اوریک در زیتون بالاست و این محصول یکی از بهترین میوهها محسوب میشود.
رئیس ایستگاه تحقیقات زیتون رودبار، روغن زیتون را تا 200 درجه حرارت مقاوم و پایدار خواند و ابراز کرد: ویژگی ضد سرطانی زیتون اثبات شده است.
وی تفاله زیتون را بسیار ارزشمند توصیف کرد و گفت: اسپانیا از تفاله زیتون برای تولید برق و انواع حلالها استفاده میکند.
رمضانی چوب زیتون را 10 برابر متراکمتر از چوب معمولی دانست و خاطرنشان کرد: تفاله زیتون در اروپا به دلیل ارزش بالای این محصول برای خوراک دام و طیور استفاده نمیشود.
رئیس ایستگاه تحقیقات زیتون رودبار با اشاره به فعالیت 20 کارخانه روغنکشی در منطقه طارم، اضافه کرد: 40 هزار هکتار باغ زیتون در منطقه طارم وجود دارد و سالانه بین 80 هزار و 100 هزار تن زیتون از این باغها برداشت میشود.
وی با اشاره به اینکه 60 درصد زیتون تولیدی برای کنسرو استفاده میشود، بیان کرد: سالانه 30 هزار تن تفاله زیتون در منطقه طارم تولید میشود.
رمضانی به نرخ تفاله زیتون اشاره کرد و یادآور شد: سال 87 نرخ هر کیلوگرم تفاله زیتون 15 تومان بود و امسال هر کیلوگرم تفاله زیتون به دلیل استقبال دامداران و مرغداران مبلغ 100 تومان خرید و فروش میشود.
رئیس ایستگاه تحقیقات زیتون رودبار با بیان اینکه 80 درصد زیتون تولیدی در اروپا برای روغنکشی مصرف میشود، اذعان کرد: 80 درصد زیتون تولیدی در گیلان به صورت خام مصرف میشود در حالی که تمام ویژگیهای زیتون در روغن این محصول وجود دارد.
وی روغن زیتون را بسیار شکننده نامید و اظهار کرد: نخستین آزمایشگاه حسی زیتون در رودبار راهاندازی شده است.
به گزارش فارس، سالانه 3 میلیون و 200 هزار تن زیتون در دنیا تولید میشود و نرخ هر کیلوگرم روغن زیتون مرغوب در اروپا بالغ بر 130 هزار تومان است.