internalMaster

توسعه پرورش ماهی تیلاپیا در 6 استان کشور

1391/11/24

توسعه پرورش ماهی تیلاپیا در 6 استان کشور

ˈعباسعلی مطلبیˈ روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: درسال جاری کارهای مطالعاتی تولید ماهی گونه تیلاپیا در استان های تهران، البرز، سمنان، خوزستان، کرمان و مرکزی در حال انجام است و این مطالعات در استان تهران به اتمام رسیده و در استان سمنان نیز در حال نهایی شدن است.

وی اظهار کرد: هم اکنون با وجود آمادگی موسسه تحقیقات علمی شیلات ایران و همکاری بخش های دولتی و خصوصی،توسعه آبزی پروری ماهی تیلاپیا در استان های مذکور در سال آینده انجام می شود.

این مقام مسوول تصریح کرد: پس از اجرای این طرح در 6 استان کشور به دنبال تعمیم آن در سایر استان هایی که امکان تولید و توسعه این گونه ماهی را داشته باشند، هستیم.

به گفته ی مطلبی، در حال حاضر با وجود خشکسالی و کم آبی در کشور، موسسه تحقیقات علمی شیلات کشور در تلاش است بهره برداران از گونه های آبزیان مقاوم به شوری ناشی از کم آبی استفاده کنند.

وی گونه تیلاپیا و کفال خاکستری رااز گزینه های مقاوم به شرایط کم آبی و شورآبی عنوان کرد و گفت: در راستای افزایش راندمان تولید در شرایط خشکسالی، گونه تیلاپیا و کفال خاکستری از شرایط زیست محیطی خاصی برخوردار است، به طوری که هم اکنون این ماهی به صورت انبوه توسط مردم در استان یزد تولید می شود.

وی ادامه داد: برای نخستین بار در کشور ماهی تیلاپیا در استخرهای خاکی استان یزد به میزان 20 تن در هکتار برداشت شد.

به گفته ی وی، به دلیل محدودیت تولید ماهی تیلاپیا، فعالیت های فرآوری و بسته بندی این گونه در استان یزد انجام و برای مصرف به سایر استان های کشور ارسال می شود.

رییس موسسه تحقیقات شیلات تصریح کرد: با توجه به تغییر شرایط اقلیم و افزایش شوری آب، پرورش ماهی تیلاپیا علاوه بر افزایش راندمان تولید بر مدیریت آب نیز موثر است، چرا که طبق تحقیقات این موسسه، ماهی تیلاپیا را می توان بدون تعویض آب و با سیستم بازگردش آب به مدت پنج سال تولید کرد.



** معرفی ماهی کفال خاکستری به صنعت آبزی پروری کشور

رییس موسسه تحقیقات علمی شیلات افزود: امسال بحث مطالعات و تحقیقات ماهی کفال خاکستری به اتمام رسیده و به صنعت آبزی پروری کشور معرفی شده است تا بتوانند با تکثیر، پرورش و رهاسازی در استخرهای پرورشی این گونه را نیز در شرایط گونه هایی قرار دهند که نسبت به شرایط کم آبی و شورآبی مقاوم است.

وی با اشاره به تولید این ماهی در آب لب شور گفت: به طور عمده این گونه ماهی در استان های شمالی و برخی استان های جنوبی کشور قابل تولید و پرورش است.

کلمات کلیدی ماهي ، خوراك آبزيان ، آبزي پروري
بازدید 399