internalMaster

آغاز عرضه ۲۰ هزار تن مرغ از امروز

1391/11/30

آغاز عرضه ۲۰ هزار تن مرغ از امروز

علی اکبر پورکاوه در گفت‌وگو با تسنیم ، با اشاره به اینکه ستاد تنظیم بازار تدابیر خاصی را برای سازماندهی بازار مرغ که این روزها با قیمت‌های متفاوتی به مردم عرضه می‌شود، در دستور کار خود دارد، اظهار داشت: این هفته بیش از ۳۰ هزار تن مرغ در سطح کشور توزیع خواهد شد.

وی ضمن تأکید بر اینکه البته سقف توزیع استان‌ها که تا بیش از این با محدودیت‌های اعمال می‌شد نیز برداشته شده است، افزود: استا‌ن‌ها در کنار سازمان صنعت ، معدن و تجارت ضمن استفاده از تمام واحدهای زیر مجموعه خود ۲۰ هزار تن مرغ را از امروز در فروشگاه‌های عرضه کننده محصولات غذایی توزیع خواهند کرد.

این مقام مسئول در وزارت صنعت، معدن و تجارت با اعلام این مطلب که روز گذشته میانگین کشوری قیمت مرغ ۵۹۰۰ و از امروز به طور حتم با عرضه مناسب‌ کاهش خواهد یافت، اضافه کرد: شاید بتوان دلیل اصلی قیمت این روزهای مرغ را کاهش تولید ۴۰ و ۵۰ روزه مرغداران دانست زیرا آنان در این زمان به جوجه ریزی پرداخته و تولیدات مناسبی را نتوانستند به بازار عرضه کنند.

پورکاوه با اشاره به اینکه تأمین نهاده‌های واحدهای تولیدی مرغ بدون هیچ نگرانی انجام و آنان فقط در این ۵۰ روز وقفه خواستار جوجه‌ریزی بوده‌اند، گفت: همین کاهش تولید باعث شد که آثار نامناسبی را در بازار عرضه این محصول ببینیم و تاحدودی قیمت‌ها افزایش یابد. البته در این میان باید به عدم آمادگی شبکه توزیع نیز اشاره کرد.

به گفته مدیرکل تامین و توزیع کالای وزارت صنعت از امروز شرکت پشتیبانی به کل نمایندگی استانی خود فاز جدید توزیع مرغ را ابلاغ و با عرضه مناسب گوشت مرغ قیمت‌ها را مدیریت خواهد نمود. البته وی متذکر شد که توزیع مرغ در استان تهران در مقایسه با استان‌های دیگر با حجم زیادی روبه رو و مردم ظرف دو روز آینده ثبات قیمت‌ها را در این کالا مشاهده خواهند کرد.

وی ضمن گلایه از اینکه هنوز واحدهای تولیدی مرغ کشور در حالت سنتی قرار داشته و همین امر باعث می‌شود تا عدم تولید یکماه در بازار تاثیر خود را گذاشته و مشکلاتی را به وجود بیاورد، خاطر نشان کرد: به همین منظور وزارت صنعت در هدف گذاری‌های خود هدایت واحدهای تولیدی را به سمت هرچه صنعتی شدن تنظیم کرده است.

پورکاوه ضمن اشاره به اینکه زمانی که واحدهای تولیدی با تأمین نهاده‌های خود مواجه و تولید صادرات محور را در اولویت فعالیت‌های خود قرار دهند به طور حتم مشکلات کاهش خواهد یافت، گفت: ظرفیت و پتانسیل کشور در تولید گوشت مرغ فوق‌العاده بوده و نباید عدم تولید یکماه واحدها این چنین بر بازار تاثیر بگذارد.

 گوشت ارز مرجع می‌گیرد/ مبادله ای فعلاً در دستور کار نیست
این مقام مسئول در وزارت صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه همچنان واردات گوشت از ارز مرجع برخوردار و هنوز دستور کاری برای ارائه ارز مبادله‌ای به این کالای اولویت گروه یک وجود ندارد، اظهار داشت: وزارتخانه در صدد است با تدوین برنامه‌هایی تامین گوشت گرم کشور را از کشورهای همسایه و استرالیا تأمین نماید به نحوی که طی روزهای اخیر برنامه‌هایی را برای افزایش دو برابری حجم انتقال گوشت به استان تهران در دستور کار داریم.

وی اضافه کرد: واردات گوشت زمینه استفاده از سایر ارزها را دارد اما هنوز برنامه‌ای در رابطه با اختصاص ارز مبادله‌ای به واردات این کالا صورت نگرفته است. البته ممکن است برخی از وارد کنندگان واحدهای صنعتی فرآوردهای گوشتی با تجزیه و تحلیل منافع خود اقدام به واردات گوشت با ارز آزاد کنند که این امر در نزد ما با مشکلی روبرو نیست .

مدیرکل تامین و توزیع کالای وزارت صنعت ضمن تاکید بر اینکه البته از امروز در میادین شهرداری عرضه گوشت انجام و قیمت‌ها به هیچ عنوان در این کالا با نزدیک شدن به روزهای پایانی سال افزایش نخواهد یافت، تصریح کرد: همچنین در صدد هستیم با واردات دام‌های زنده از کشورهای همجوار و ذبح آن در استان‌های مرزی ذخیره سازی‌های مناسبی را انجام و تامین این کالا را برای ایام شب عید مردم با هیچ گونه مشکلی انجام دهیم.

آخرین امار ذخایر کالاهای اساسی /عرضه ۱۶۵ هزار تن برنج بخش خصوصی
پورکاوه در خصوص آخرین آمار ذخیره سازی کالاهای اساسی مردم با نزدیک شدن به ایام پایانی سال نیز اظهار داشت: هم اکنون ۳۵۰ هزار تن روغن خام،‌۴۸۰ هزار تن شکر خام برای ۹۰ روز ذخیره سازی شده است که البته این ارقام در کنار ذخیره سازی بخش خصوصی رقم قابل توجهی را نشان می دهد و حکایت از ذخیره سازی مناسب کالاهای اساسی دارد.

وی با اشاره به اینکه بیش از ۱میلیون و ۵۰۰ هزار تن ذرت ، ۴۰۰ هزار تن کنجاله ، ۶۴۰ هزار تن جو و حتی ۱۱۰ هزار تن گوشت مرغ با همکاری شرکت‌ پشتیبانی امور دام ذخیره سازی شده است گفت: عمده هدف گذاری وزارت صنعت ذخیره سازی کالا برای سه ماه نیاز کشور به صورت گردشی است که مدام این امر را در دستور کار خود قرار داده و آن را اجرا می‌کند.

مدیرکل تنظیم و توزیع کالاهای اساسی وزارت صنعت، معدن و تجارت ضمن اشاره به اینکه برنج ذخیره سازی شده تکلیفی دولت در حال حاضر ۳۰۰ هزار تن و بخش خصوصی ۹۰۰ هزار تن است، افزود: البته ۱۶۵ هزار تن برنج نیز از طریق بخش خصوصی هم اکنون از گمرک ترخیص و در حال انتقال برای عرضه به بازار است.

کلمات کلیدی مرغ ، خوراك طيور ، جوجه ريزي
بازدید 223