internalMaster

کشت کلزا در 2 هزار هکتار از اراضی زراعی حاشیه دریاچه ارومیه

1391/09/02

کشت کلزا در 2 هزار هکتار از اراضی زراعی حاشیه دریاچه ارومیه

به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، ایوب ایرانی‌فام صبح امروز در گفت‌وگو با خبرنگاران با اشاره به تحمل کلزا به شوری، ارزش افزوده این محصول تولیدی را بسیار قابل توجه ذکر کرد و افزود: ظرفیت‌های مطلوب منابع خاک استان برای انجام امور به‌زراعی و افزایش سطح زیرکشت دانه‌های روغنی با استفاده از سیستم‌های نوین آبیاری، تجهیز و نوسازی اراضی و انجام پروژه‌های اصلاح خاک نظیر زهکشی می‌تواند به ظرفیت‌های بهتری در تولید محصولات کشاورزی منجر شود.

وی گفت: بعضی از دانه‌های روغنی از جمله سویا و آفتابگردان به علت ویژگی‌های خاص خود به ویژه تابستانه بودن و عدم توانایی رقابت با محصولات پردرآمدی مانند ذرت، چغندرقند، سیب زمینی و صیفی‌جات در حال حاضر توسعه کمتری دارند.

این مسئول افزود: محصولاتی مثل کلزا و گلرنگ زمینه بسیار خوبی برای توسعه سطح زیرکشت داشته و این معاونت براساس الگوی کشت، توسعه اراضی زیر کشت دانه‌های روغنی کلزا و گلرنگ را در دستور کار خود قرار داده است. 

ایرانی‌فام با اشاره به شناخت دانه کلزا و ضریب بالای روغن‌دهی آن در مقایسه با سایر دانه‌ها در سطح جهان و تأیید کیفیت روغن آن در کشورهای پیشرفته گفت: کشت انبوه کلزا در استان بسیار جدید بوده است و از سال 72 به طور رسمی آغاز شده و با توجه به ظرفیت‌های مناطق مختلف استان، زراعت آن به عنوان یکی از زراعت‌های پایه‌ای طرح توسعه منابع روغن نباتی در کشور تعیین شده است؛ به صورتی که در سال‌های اخیر این محصول به عنوان رقیبی جدی برای سویا و آفتابگردان تبدیل شده است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان‌شرقی گفت: شهرستان اسکو با کاشت بیش از 850 هکتار کلزا بعد از تبریز در مقام دوم از لحاظ سطح زیرکشت قرار دارد.

وی افزود: کشت محصولاتی با نیاز آبی کم، توسعه باغات پسته و بادام و کشت محصولاتی نظیر کلزا، گلرنگ و دانه‌های روغنی، در دستور کار این معاونت قرار گرفته و جزو برنامه‌های سال 91 به شمار می‌رود و هدف از توصیه کاشت این محصول و جایگزینی آن با محصولاتی با نیاز آبی بیشتر، مقابله با کم‌آبی‌های اخیر و خشکسالی‌های ادواری بوده است.

کلمات کلیدی كلزا، دانه هاي روغني، ذرت، گلرنگ، آفتابگردان
بازدید 257