internalMaster

ارز مورد نیاز صنعت مرغداری تأمین شود/ قیمت جوجه یک‌روزه 700 تومان

1392/02/02

 	 ارز مورد نیاز صنعت مرغداری تأمین شود/ قیمت جوجه یک‌روزه 700 تومان


به گزارش خبرنگار خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا)، دبیر انجمن جوجه یک‌روزه ایران با اعلام این مطلب در مصاحبه مطبوعاتی در قالب کارگروه رسانه گفت: در سال گذشته تولید در فضایی اقتصادی صورت گرفت، در حالی که فشارهای زیادی به صنعت وارد شد.

دکتر حسن مهربانی افزود: در سال گذشته با تحریم‌های شدیدی روبه‌رو بودیم و با وجود تورم حدود 32 درصدی فضای عمومی تولید به‌گونه‌ای پیش رفت که مجبور شدیم بخشی از نیازهایمان را از خارج تأمین کنیم.

وی خاطرنشان کرد: بزرگ‌ترین اتفاقی که افتاد، تلاطم بازار مرغ در ماه رمضان بود که مقصر آن را بخش عمومی و رسمی کشور می‌دانیم که باید با جمع‌آوری مرغ از ذخایر در زمان مناسب استفاده می‌کردند.

مهربانی ادامه داد: به عرضه مرغ ارزان در اسفندماه سال گذشته انتقاد جدی داریم؛ چون قیمت‌ها باعث ذلیل شدن قیمت داخلی شد.

وی تصریح کرد: قیمت هر کیلوگرم مرغ که توسط مصرف‌کنندگان معادل چهارهزار و 800 تومان بود، باعث خوشحالی مصرف‌کننده و ناراحتی تولیدکنندگان شد و برخی از آنها نتوانستند به‌دلیل گران شدن نهاده‌ها و به‌دنبال آن خرید جوجه گران سرپا بمانند.

دبیر انجمن جوجه یک‌روزه ایران یادآور شد: جوجه‌ریزی در بهمن و اسفندماه با زیان جدی روبه‌رو شد و با قیمتی حدود 20 درصد زیر قیمت تمام شده توانستند محصول خود را بفروشند.

مهربانی تأکید کرد: درباره جوجه‌های گوشتی قیمت جوجه 25 درصد زیر قیمت تمام‌شده بود و از آنجایی که جوجه یک‌روزه باید همان روز به فروش رود، مشکلاتی به‌وجود آمد.

وی قیمت جوجه یک‌روزه در روز جاری را 500 تا 700 تومان اعلام کرد و اظهار داشت: این قیمت گرفتاری‌های بیشتری را برای تولیدکنندگان به همراه خواهد داشت.

مهربانی همچنین گفت: دولت باید بتواند قیمت‌های تضمینی را طوری تنظیم کند که با جمع شدن مرغ در فروردین و اردیبهشت‌ماه پایداری تولید ادامه پیدا کند.



فکری به حال تولیدکنندگان جوجه یک‌روزه نشود، حذف گله‌ها اتفاق می‌افتد

وی در ادامه افزود: اگر فکری به حال تولیدکنندگان جوجه یک‌روزه نشود، حذف گله‌ها و کمبود تولید پیش خواهد آمد.

این فعال بخش خصوصی درباره نهاده‌های مورد نیاز در این بخش خاطرنشان کرد: قیمت متوسط کنجاله سویا در سال 90 حدود پنج‌هزار و 341 ریال بود، در حالی که در سال 91 قیمت به 11 هزار و 501 ریال رسید که افزایش 115 درصدی را نشان داد.

مهربانی ادامه داد: نوسانات شدید قیمت کنجاله سویا حدود 16 درصد برآورد شد.

وی تصریح کرد: ذرت نیز 482.9 ریال بود که به شش‌هزار و 64 ریال در سال 91 رسید که نوسانات آن 12 درصد پیش‌بینی شده است.

مهربانی یادآور شد: قیمت جوجه یک‌روزه در سال گذشته حدود 860 تومان بود، در حالی که در سال 1389 حدود 890 تومان بود؛ این در حالی است که در سال 1391 حدود سه درصد زیر قیمت فروش سال 89 جوجه یک‌روزه فروخته شد.

وی تأکید کرد: متوسط قیمت مرغ زنده در سال گذشته حدود سه‌هزار و 600 تومان به فروش رفت، اما در حال حاضر حدود سه‌هزار و 100 تا سه‌هزار و 200 تومان فروخته می‌شود که این نوسانات قیمتی در 11 سال گذشته بی‌نظیر است.

دبیر انجمن جوجه یک‌روزه ایران درباره متوسط فروش تخم‌مرغ در سال 91 اظهار داشت: در سال 1391 تخم‌مرغ هر کیلوگرم دوهزار و 350 تومان به فروش می‌رفت، در حالی که در سال 1390 قیمت تخم‌مرغ به دوهزار و 320 تومان بود، یعنی در سال 91 درصد رشد قیمتی بیش از سال 90 بود.

مهربانی همچنین گفت: در سال گذشته گوشت قرمز با نوسانات 11 درصدی روبه‌رو بود، در حالی که گوساله زنده دارای نوسان قیمتی 18 درصد بود، یعنی به ترتیب قیمت حدود هشت‌هزار و 500 و هفت‌هزار و 600 تومان بود.

وی در ادامه افزود: قیمت گوسفند زنده نیز نسبت به سال 91، 30 درصد افزایش نشان داد، در حالی که قیمت گوساله زنده حدود 73 درصد افزایش قیمتی داشته است.

مهربانی خاطرنشان کرد: ارزش پولی کشورمان در سال گذشته نصف شد، یعنی فرصتی برای صادرات فراهم شد و ما توانستیم حدود دو میلیون تن یعنی نزدیک به 20 درصد تجارت مرغ داشته باشیم.

وی ادامه داد: 10 میلیون تن مرغ در بازارهای جهانی تجارت می‌شود که از این مقدار دو میلیون آن مربوط به اطراف ایران است.

این فعال بخش خصوصی تصریح کرد: حدود 45 هزار تن تخم‌مرغ صادر شد که این رقم نشان می‌دهد پنج درصد تولید کشور در این صنعت جا دارد.

مهربانی یادآور شد: رشد قیمتی گوسفند و گوساله و مرغ و تخم‌مرغ طی چند سال گذشته به‌گونه‌ای بوده است که مثلاً در سال 1380 قیمت یک کیلوگرم گوشت قرمز معادل دو کیلوگرم مرغ بود، در حالی که در سال 1391 یک کیلوگرم گوشت قرمز معادل چهار کیلوگرم مرغ تخمین زده شد.

وی تأکید کرد: تولید جوجه گوشتی از اردیبهشت تا شهریورماه روند کاهشی خواهد داشت که به تبع آن تولید گوشت نیز کاهش خواهد یافت، اما این امر تأثیر منفی بر کل تولید نخواهد داشت. زیرا اقدامات لازم برای تو لک رفتن مرغ‌های مادر را فراهم خواهیم آورد.

مهربانی در پایان تأمین ارز مورد نیاز صنعت مرغداری، اصلاح قیمت خرید تضمینی حداقل با توجه به قیمت تورم، تسهیلات لازم برای سرمایه در گردش، یکپارچه‌سازی مجموعه‌های تولیدی و حضور جدی تشکل‌ها در مراکز تصمیم‌گیری را خواستار شد.

کلمات کلیدی جوجه ، كنجاله سويا ، ذرت ، تخم مرغ
بازدید 312