internalMaster

امروز زمان جوجه‌ریزی با فرمول و روش‌های سنتی نیست

1392/02/15

امروز زمان جوجه‌ریزی با فرمول و روش‌های سنتی نیست

به گزارش خبرگزاری فارس از اراک حسین مقدم‌نیا در نشست با اتحادیه مرغداران سراسر کشور که با حضور رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس در اراک برگزار شد، اظهار داشت: صنعت تولید مرغ در کشور طی دهه‌های اخیر پیشرفت قابل توجهی داشته، اما امروز به این باور رسیده‌ایم که در این صنعت نیازمند تحولات اساسی هستیم، تا بتوانیم با ورود فناوری‌های جدید میزان ضایعات را کاهش و میزان تولید را افزایش دهیم.

وی تصریح کرد: برنامه‌ریزی به منظور صادرات مرغ به سایر کشورها طی سال گذشته مورد توجه قرار گرفت که در این راستا در یک مجموعه‌ای متشکل از وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت جهاد کشاورزی، اتحادیه‌ها و تشکل‌ها و بیش از شش شرکت تولید کننده برنامه‌ریزی‌های خوبی طراحی و تدوین شد که نتیجه آن صادرات دو هزار تن مرغ به سایر کشورها بود.

مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی ایران ادامه داد: بر اساس گزارش وزیر جهاد کشاورزی طی سال گذشته در کل کشور بیش از  25 هزار تن مرغ صادر شد که با توجه به ظرفیت‌های موجود شرایط برای صادرات یک صد هزار تن گوشت مرغ در کشور وجود دارد.

مقدم‌نیا با بیان اینکه سهم گوشت مرغ در مصرف پروتیئن کشور 33 درصد است، گفت: طی سال گذشته یک میلیون و 900 هزار تن گوشت مرغ با همه تنگناهای اقتصادی، مشکلات گشایش اعتبار، عدم نقدینگی و مشکلات بانک‌ها تولید شد که برای سال جاری دو میلیون تن در دستور کار قرار گرفته است.

وی با اشاره به کمبود کنجاله سویا در اوایل سال گذشته و افزایش قیمت‌ها به دنبال بروز این مشکل گفت: این کمبود مشکلات بسیاری را به وجود آورد و افزایش چند برابری قیمت‌ها را در پی داشت که در نهایت با برگزاری جلسات متعدد اتحادیه توانست قیمت را به تعادل برساند.

مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی ایران ادامه داد: با بروز این مشکل این موضوع مطرح شد که چرا باید وقت دولت برای رسیدگی به مشکلات مرغ و تخم‌مرغ بیهوده هدر برود، به همین دلیل اتحادیه پیشنهاد داد اختیارات قطعی در اختیار اتحادیه قرار بگیرد تا بتواند با استفاده از این اختیارات برای حل مشکلات اقدام کند که در همین راستا اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی اقدام به طراحی یک خط تولیدی کرد، در بخش جوجه‌ریزی و سوخت دست به یک طراحی زد که ظرف هفته آینده این طرح آماده اجرا خواهد شد.

وی گفت: ما تلاش داریم با مکانیزه کردن جوجه‌ریزی و سوخت، تقاضا و مصرف را به هم نزدیک کنیم که در ارتباط با این طراحی هفته آینده یک کلاس توجیهی را برگزار خواهیم کرد.

مدیر عامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی ایران با تاکید بر اینکه امروز زمان جوجه‌ریزی با فرمول و روش‌های سنتی نیست، اظهار داشت: با سنتی عمل کردن نمی‌توان تولید را کنترل کرد باید به شکلی اساسی در زمینه تولید وارد شد که یک روز کم و روز دیگر مازاد نداشته باشیم.

مقدم‌نیا تصریح کرد: مشکلی که در زمینه نهاده‌ها وجود دارد این است که اتحادیه باید اعتبارات را از استان‌ها جمع‌آوری کند و سپس در اختیار شرکت‌ها قرار دهد تا اجازه ترخیص را بدهند، این مسئله و ایجاد فاصله زمانی بین ارسال پول و تامین نهاده مشکلاتی را برای مرغدار به وجود می‌آورد که تلاش داریم عوامل واسطه‌ای را کم کنیم تا منابع مستقیم به دست مرغدار برسد.

وی با اشاره به اجرای طرح هدفمند سازی یارانه‌‌ها بیان کرد: از پایان سال 89 و بعد از هدفمند سازی یارانه‌ها طرح بهینه‌سازی مصرف انرژی در واحدهای مرغداری مطرح شد که اتحادیه به عنوان مجری این طرح مسئولیت را بر عهده گرفت، تاکنون با استفاده از امکانات و تسهیلاتی که در اختیار این اتحادیه قرار گرفته است، بیش از پنج هزار مرغداری زیر پوشش این طرح درآمده‌اند که 40 درصد صرفه‌جویی در سوخت را به دنبال داشته است.

مدیر عامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی ایران در ادامه از پیشنهاد اجرایی شدن شش پروژه به منظور ثبات در قیمت و افزایش تولید، گفت: این پروژه‌ها شامل بازسازی و نوسازی صنعت طیور، تامین نهاده‌های طیور گوشتی به منظور جلوگیری از نوسان قیمت‌ها، بهینه‌سازی مصرف انرژی در واحدهای مرغداری گوشتی، حمایت از صادرات گوشت مرغ، ذخیره‌سازی گوشت مرغ به منظور حفظ تعادل در بازار و تامین تسهیلات مرغداری‌های گوشتی بود.

کلمات کلیدی طيور ، مرغ گوشتي ، صادرات مرغ
بازدید 280