internalMaster

دلایل کاهش عرضه‌ محصولات کشاورزی در بورس کالا

1392/02/15

دلایل کاهش عرضه‌ محصولات کشاورزی در بورس کالا

یک کارشناس بورس کالا دلایل کاهش عرضه‌ محصولات کشاورزی در بورس کالا را نوسانات نرخ ارز، تفاوت قیمت بازار آزاد و اجرایی‌ نشدن خرید تضمینی برشمرد و گفت: در صورتی که این موارد برطرف نشود رینگ کشاورزی بورس کالا رونقی نخواهد یافت.

گرامی‌پور در گفت‌وگو با خبرنگار بورس خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اظهار کرد: در حال حاضر هنوز مشخص نیست به محصولات وارداتی هم‌چون برنج و ذرت ارز مرجع تعلق می‌گیرد یا نه.

عدم تخصیص ارز به محصولات کشاورزی

وی گفت: متاسفانه در سه ماه پایانی سال گذشته به ثبت سفارش‌های صورت گرفته برای واردات محصولات کشاورزی ارزی داده نشده است و دولت بر روی این محصولات شرایط فروش گذاشته است.

وی گفت: ما در بورس کالا ادعا داریم قیمت کالا را عرضه و تقاضا تعیین می‌کند. این درحالی است که درباره‌ی کالایی هم‌چون کنجاله که در بازار آزاد کیلویی 1200 تومان شده، بورس کالا قیمت 900 تومان را عنوان می‌کند همین امر موجب می‌شود تا فروشندگان علاقه‌ای برای ارائه‌ی محصولاتشان در بورس کالا نداشته باشند.

این کارشناس خاطرنشان کرد: البته بورس کالا نیز اگر بخواهد قیمت را به اندازه قیمت آزاد اعلام کند متهم به دامن‌زدن به گرانفروشی و افزایش قیمت می‌شود.

قوانین دست‌وپاگیر بورس کالا

گرامی‌پور «داشتن کد»، «ارائه ضمانت 120 درصدی کالاهای مورد نظر» و دیگر قوانین را به عنوان موانع حضور فروشندگان و خریداران در بورس کالا عنوان کرد و گفت: خریداران بخش خصوصی ترجیح می‌دهند که بدون قوانین دست‌وپاگیر هم‌چون کد و حتی دادن مالیات، کالای مورد نظر خود را از بازار آزاد خریداری کنند.

وی به قانون بهره‌وری کشاورزی و ماده 33 آیین‌نامه اجرایی آن که در حال تدوین است اشاره کرد و گفت: با نهایی‌شدن این آیین‌نامه و اجرایی شدن آن می‌توانیم امیدوار باشیم که تا حدودی رینگ کشاورزی رونق بگیرد البته در کنار آن لازم است دولت قیمت‌های وارداتی را کنترل کند و از سوی دیگر نیز به کشاورزانی که می‌خواهند محصولات خود را به بورس ارائه کنند از سوی بانک‌ها اعتبار داده شود.

کلمات کلیدی ذرت ، سويا
بازدید 268