internalMaster

ضرورت ایجاد صنعت تولید متیونین در کشورجهت مقابله با تحریم در حوزه کشاورزی

1392/02/24

ضرورت ایجاد صنعت تولید متیونین در کشورجهت مقابله با تحریم در حوزه کشاورزی

 

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز، زمانزادقویدل کارشناس ارشد تغذیه طیور بر خودکفایی در تولید اسیدهای آمینه مصرفی در حوزه تغذیه طیور تاکید نمود و گفت: با توجه به پتانسیل های موجود در آذربایجان شرقی اعم از وجود محققین برجسته و ظرفیت بالای مراکز تحقیقاتی، دانشگاهها و کارشناسان موجود در سازمان جهادکشاورزی استان، میتوان ضمن تولید دانش فنی اسیدهای آمینه متیونین ولیزین ویا سایراسیدهای آمینه قدمهای موثری دراین خصوص برداشت.

وی با بیان اینکه متیونین ولیزین ازمهمترین مکملهای غذایی طیور درکشورمحسوب می شوند افزود: با توجه به تولید سالانه بیش از 8.5 میلیون قطعه مرغ گوشتی درکشور، سالانه میلیاردها ریال صرف واردات اسیدهای آمینه متیونین ولیزین می شود.

زمانزاد قویدل اضافه کرد: این دو اسید آمینه برای بهبود رشد طیور و افزایش ایمنی آنها در مقابل عوامل بیماریزا مورد استفاده گسترده پرورش دهندگان طیور قرار می گیرد که با تولید آنها در داخل کشور از واردات این مکملها بی نیاز خواهیم شد.

وی ادامه داد: ایجاد واحد تولید اسید آمینه متیونین در آذربایجان شرقی، ایران را در عرصه تولید متیونین که در تغذیه طیور، تغذیه دام وآبزیان کاربرد دارد، خودکفا می‌کند وآن را به جمع پنج کشور تولیدکننده متیونین دنیا قرار می‌دهد وبا ایجاد این واحد برای صدها متخصص وتکنسین کشورمان دررشته‌های مهندسی شیمی، مکانیک، برق و ابزار دقیق ایجاد اشتغال خواهد شد.

کارشناس ارشد تغذیه طیور درباره وضعیت تولید و مصرف لیزین و متیونین در دنیا و در ایران گفت: کل نیاز دنیا به لیزین یک میلیون و 697 هزار تن و متیونین برابر با یک میلیون تن در سال است، این درحالی است که کل تولید سالانه متیونین در دنیا معادل 760 هزار تن است و هم اکنون پنج کشور آلمان، فرانسه، آمریکا، ژاپن و روسیه تولیدکننده متیونین کل دنیا هستند که با تولید متیونین در کشورمان، ایران ششمین تولیدکننده این محصول می‌شود.

وی با بیان اینکه مصرف فعلی متیونین در ایران سالانه 8 هزار تن است، درباره ضرورت ایجاد صنعت تولید متیونین در کشورمان جهت مقابله به تحریم در این حوزه گفت: قیمت جهانی هر کیلوگرم متیونین برابر 5.5 دلار و قیمت هر کیلوی این محصول در بازار ایران برابر 30 هزار تومان است.

زمانزادقویدل موقعیتی که راه‌اندازی صنعت تولید این محصول به لحاظ ارز آوری و جلوگیری از خروج ارز از کشور ایجاد می‌کند، گفت: در یک محاسبه اجمالی می‌توان گفت با راه‌اندازی صنعت تولید متیونین در کشور سالانه بیش از 80 میلیون دلار صرفه‌جویی ارزی شده و ضمن صادرات این محصول ارز آوری خواهیم داشت.

وی باتاکید به اینکه راکتور، برج تقطیروجداسازی اصلی‌ترین تجهیزات این صنعت هستند که ساخت همه آنها در داخل کشور میسر می باشد افزود: الکتروموتورها، پمپ‌ها، ابزار دقیق و چیلر را نیز می توان از چین و یا ترکیه وارد نمود.

مشاور رئيس سازمان ادامه داد: مواد اولیه لازم در صنعت تولید اسید آمینه متیونین تولید داخلی دارد و ماده اولیه مورد نیاز این صنعت پروپیلن است که شرکت نفت سهمیه لازم را برای صنعت تولید این اسید آمینه را در نظر بگیرد در واقع این صنعت، تولید پروتئین از نفت است.

وی بر ضرورت ورود به صنعت تولید متیونین تاکید نموده و گفت: 20 نوع اسید آمینه وجود دارد که در ترکیب با همدیگر پروتئین مورد نیاز بدن را می‌سازند و ضروری‌ترین آنها اسید آمینه متیونین است و انسان این اسید آمینه را از طریق خوردن گوشت به دست می‌آورد، اما چون طیور، گوشت نمی‌خورند، این اسید آمینه باید برایشان تولید شود.

زمانزاد قویدل بر اهمیت اسیدهای آمینه در تغذیه و پرورش طیور اشاره نموده و افزود: حیوانات برخلاف گیاهان قادر به ساختن تمامی اسیدهای آمینة مورد نیاز خود نیستند اسیدهای آمینه‌ای که در بدن حیوانات ساخته نمی‌شوند و یا سرعت ساخته شدن آن کم می‌باشد و باید از طریق غذا تأمین شوند.

کارشناس ارشد تغذیه طیور افزود: پروتئين از مهمترين اجزاي جيره غذايي محسوب مي‌شود و ليزين و متيونين جزء اسيدهاي آمينه حياتي درتغذيه طيور مي‌باشند

کلمات کلیدی متيونين ، اسيد آمينه ، طيور ، مرغ گوشتي ، ليزين
بازدید 302