internalMaster

احداث سیلوی علوفه دام در مازندران

1392/03/12

احداث سیلوی علوفه دام در مازندران

به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس از ساری به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی مازندران، حسین نگهدار تأمین مواد غذایی مورد نیاز دام را یکی از عمده‌ترین مشکلات موجود در صنعت دامپروری اعلام کرد و گفت: حدود 70 تا 80 درصد هزینه‌های واحدهای تولیدی را شامل می‌شود.

وی افزود: یکی از روش‌های رایج برابر استاندارد روز فراهم کردن علوفه غنی شده مورد نیاز دام از طریق احداث سیلوی علوفه خشبی است.

این مسئول مهم‌ترین اصل نگهداری مواد سیلوشونده تخمیر طبیعی را مواد علوفه‌ای در شرایط غیرهوازی عنوان کرد که از طریق مختلف قابل دستیابی است.

وی تصریح کرد: یکی از مهم‌ترین روش‌ها استفاده از سیلو که پس از مصرف اکسیژن موجود توسط گیاه امکان مجدد بازگشت اکسیژن مهیا نباشد با انجام مراحل سیلاژ و فعالیت میکرو ارگانیزم‌های مفید بوده که باعث افزایش اسید لاکتیک و داشتن سیلاژ مناسب می‌شود.

نگهدار در ادامه گفت: سیلاژ یکی از روش‌های مناسب برای ایجاد ارزش افزوده، بهبود و افزایش منابع غذایی و جلوگیری از ضایعات مواد غذایی است را می‌توان یک غذای پر رطوبت و تخمیر شده که مورد تغذیه نشخوارکنندگان به خصوص گاو و گوسفند قرار گیرد یا به عنوان یک ذخیره منبع غذایی برای هضم‌کننده‌های بی‌هوازی استفاده شود که بعد از 21 روز آماده بهره‌برداری است.

وی افزود: در فرایند سیلاژسازی می‌توان معمولا محصولات علوفه‌ای شامل غلات، ذرت، جو، سورگوم و یا از دیگر غلات با استفاده از گیاه سبز نه فقط قسمت دانه‌ای تهیه کرد.

این مسئول در پایان عملکرد این پروژه در سطح استان مازندران در سال گذشته را 5 هزار و 680 تن اعلام کرده و پیش‌بینی کرد: روند توسعه سیلاژ علوفه‌ای در واحدهای تولیدی در سال جاری تا سقف 25 درصد افزایش یابد.

کلمات کلیدی علوفه ، دام ، دامپروري
بازدید 315