internalMaster

امسال چهار هزار هکتار تریتیکاله در فارس کشت شد.

1392/04/31

امسال چهار هزار هکتار تریتیکاله در فارس کشت شد.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مرکز فارس ، گیاه ترتیکاله از تلاقی گندم و  جو و چاودار بوجود می آید که علاوه بر مصرف دام و طیور به سبب داشتن پروتئین بالا ، می توان با مخلوط کردن با آرد در نان مصرفی هم استفاده کرد.

رییس سازمان جهاد کشاورزی فارس گفت: سه هزار و 500 هکتار تریتیکاله آبی و 500 هکتار تریتیکاله دیم امسال به زیر کشت رفت.

پارسال 7هزار 900 تن تریتیکاله از سطح 2 هزار و 500 هکتار مزارع آبی و دیم ،برداشت شد.

پیش بینی می شود برداشت این محصول امسال 2 برابر شود.

استان فارس پارسال با تولید یک میلیون و 600 هزار تن گندم و 430 هزار تن جو مقام اول و دوم تولید این محصولات را از آن خود کرد.

پارسال هر کیلو ترتیکاله دانه ای از کشاورزان به قیمت 310 تا 350 تومان و هر کیلو ترتیکاله علوفه ای 60 تومان از کشاورزان خریداری شد.

خرد گفت: از آن جا که ترتیکاله از ارزش غذایی بالایی برخوردار است و سازگاری بالا با شرایط اقلیمی متفاوت ، این غله می تواند به عنوان یک گیاه جایگزین مناسب برای گندم، جو و چاودار قلمداد گردد.

با توجه به وضعیت بحران آب درسال های اخیر توسعه کشت تریتیکاله در اراضی حاشیه ای و دیم استان به منظور تولید دانه و علوفه سیلویی در دستور کار قرار گرفت.

شهرستان های خرامه، استهبان، مرودشت و کازرون از شهرستان های عمده کشت تریتیکاله فارس است.

لهستان، آلمان، استرالیا، چین، فرانسه و هند نیز از مهمترین کشورهای تولیدکننده تریتیکاله به شمار می روند.

تریتیکاله نسبت به شرایطی چون کمی بارندگی، عدم حاصلخیزی خاک، شنی و شور بودن خاک، بالا بودن غلظت آلومینیوم و در مناطقی که شیوع بیماری های گوناگون، زراعت سایر غلات را محدود می سازد، بسیار مقاوم است.

تریتیکاله هم چنین نسبت به گندم تحمل بیشتری نسبت به شرایط نامساعد محیطی چون خشکی، شوری و امراضی همچون زنگ و سفیدک دروغی دارد.

در حال حاضر بیش از 40 هزار هکتار از اراضی در کشور زیر کشت این محصول است

کلمات کلیدی گندم ، جو ، چاودار ، خوراك دام
بازدید 440