internalMaster

ساختار مدیریتی صنعت و تولید طیور معیوب است

1392/04/24

ساختار مدیریتی صنعت و تولید طیور معیوب است

مدیرکل دفتر طیور، زنبورعسل و کرم ابریشم وزرات جهاد کشاورزی گفت: ساختار مدیریتی صنعت و تولید طیور معیوب و ناقص است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه همدان، رضا ترکاشوند در نشست اعضای انجمن تولیدکنندگان جوجه یکروزه و واحدهای مرغ مادر گوشتی غرب کشور اظهار کرد: ساختار مدیریتی صنعت طیور که بیشتر حاکمیتی و دولتی است، معیوب بوده و پاسخگو نیست؛ به طوریکه باید در بخش تولید یکپارچه شود.

وی ادامه داد: برای اصلاح این موضوع طرح تجمیع وظایف بخش کشاورزی در وزارت جهاد کشاورزی در مجلس مصوب و ابلاغ شد که منتظریم از جانب دولت عملیاتی شود.

ترکاشوند با بیان اینکه این طرح نیازمند صدور آیین‌نامه است و اکنون فرصت اجرای آن وجود ندارد، اظهار کرد: با اجرای این طرح نقص ساختار مدیریتی اصلاح خواهد شد و ساختار واحد و یکپارچه‌ای از نهاده تا تنظیم بازار خواهیم داشت.

مدیرکل دفتر طیور، زنبورعسل و کرم ابریشم وزرات جهاد کشاورزی گفت: ساختار تولید نیز معیوب است به طوریکه با ساختار جزیره‌ای پراکنده و ناهماهنگ در حلقه‌های مختلف محکوم به شکست هستیم در حالیکه کشورهای پیشرفته موفق در صنعت طیور دارای ساختار تولید یکپارچه هستند.

وی اضافه کرد: تولیدکننده باید برند قابل ردیابی داشته باشد. اگر قرار است صنعت طیور پویا و رقابت‌پذیر باشد باید ساختار تولید تغییر کند و به سمت تولید یکپارچه برویم.

ترکاشوند با اشاره به اینکه هسته‌های اولیه در یکپارچه‌سازی از مرغ‌های مادر آغاز شد، گفت: دولت در این مسیر می‌خواهد تنها یک سیاست‌گذار باشد و از کسانی که تنها به دنبال راه‌اندازی واحد مرغداری هستند، حمایت نمی‌کند.

وی افزود: سیاست دولت حمایت از کسانی است که در ساختار تولید یکپارچه قرار گیرند که فقط مالکیتی نیست بلکه قراردادی و مشارکتی نیز می‌تواند باشد. دخالت دولت را در این مسیر هیچ کس قبول ندارد و هزاران مساله به همراه دارد.

به گفته ترکاشوند شرایط موجود از تبعات ساختار ناقص است که حل آن موجب حل مساله سهم در جوجه‌فروشی و نژادها خواهد شد چراکه انحصار نژادی برای کشور بسیار خطرناک است.

مدیرکل دفتر طیور، زنبورعسل و کرم ابریشم وزارت جهاد کشاورزی گفت: با وجود مشکلات صنعت طیور وضعیت صنعت به لحاظ رشد کمی و کیفی گویای یک سرمایه‌گذاری عظیم و جایگاه برجسته در کشور است.

وی تولید جوجه امسال را یک میلیارد و 100 میلیون قطعه و تولید گوشت طیور را دو میلیون و 50 هزار تن برآورد کرد و افزود: سال گذشته 100 هزار تن تخم‌مرغ مازاد در کشور جمع‌آوری و ذخیره شد.

ترکاشوند اضافه کرد: ماه رمضان سال گذشته بیش از 80 هزار تن ذخیره گوشت مرغ و بیش از 20 هزار تن مرغ و 45 هزار تن تخم‌مرغ صادرات داشتیم.

او اظهار کرد: هماهنگی و تصمیمات غلط مدیریتی در بخش تامین نهاده و تنظیم بازار مشکلاتی به وجود آورد که سزاوار این بخش نبود. از شهریور سال گذشته تا امسال عنان کار را به لحاظ تامین نهاده ها با قیمت منطقی به دست متولیان دادند.

وی گفت: ظرفیت تولید طیور به اندازه کافی ایجاد کرده‌ایم و نیاز به ایجاد ظرفیت جدید نداریم. باید تلاش کنیم ظرفیت‌ها را جهت افزایش بهره‌وری و راندمان با برنامه‌ریزی، سیاست‌گذاری و حمایت هدایت کنیم و اعتبارات را برای احداث ساختمان‌های بلااستفاده در بیابان‌ها سرمایه‌گذاری نکنیم.

ترکاشوند خاطرنشان کرد: به درستی از ظرفیت‌های موجود استفاده نمی‌شود و نمی‌توانیم محصول‌هایی با قیمت مناسب وارد بازار کنیم.

مدیرکل دفتر طیور، زنبورعسل و کرم ابریشم وزارت جهاد کشاورزی به مشکل نقدینگی این واحدها اشاره و اظهار کرد: به مدت سه سال از جانب دولت ردیف نقدینگی ابلاغ نشده به طوریکه اعتبار 800 میلیاردی حذف شده است و سرمایه این واحدها عمدتا از بازار نقدینگی و هزینه بالای 30 درصد تامین می‌شود.

وی ادامه داد: هزینه مالی صنعت بالای 30 درصد است؛ به طوریکه این امر هزینه تولید و قیمت تمام شده را بالا می برد و قدرت رقابت‌پذیری را کاهش می‌دهد.

او خواستار جایگزینی ردیف اعتباری 2000 میلیارد تومانی به جای 800 میلیارد تومان از دولت جدید شد تا با تزریق آن، اعتبار بخشی و ایجاد ظرفیت جدید داشته باشیم.

ترکاشوند پیشنهاد کرد: بخشی از اعتبار درخواستی را به صورت سهام در صندوق حمایت از کشاورزان سرمایه‌گذاری کنیم و با تسهیلات ارزان قیمت در حد چهار درصد به تولیدکنندگان برگردانند.

وی خاطرنشان کرد: برخی افراد از اهداف و سیاست‌های راه اندازی صندوق آگاهی ندارند بنابراین برای سرمایه‌گذاری از طریق خرید سهام در این صندوق اعتماد ندارند.

به گفته ترکاشوند تقویت صندوق برای افزایش سرمایه ضروریست و باید جدی گرفته شود.

مدیرکل دفتر طیور، زنبورعسل و کرم ابریشم وزارت جهاد کشاورزی به واگذاری امور اشاره و اظهار کرد: حاضریم مدیریت جوجه‌ریزی تولید را به بخش خصوصی واگذار کنیم و در قبال آن انتظار داریم تولید جوجه طوری مدیریت شود که انحصار ایجاد نشود و واحدها ارزش خود را پیدا کنند.

ترکاشوند معتقد است: باید مدیریت تولید به صورت آنلاین و در قالب سامانه مدیریت اطلاعات از جانب وزارتخانه کنترل شود.

کلمات کلیدی طیور , جوجه , تخم مرغ , مرغ
بازدید 282