internalMaster

تولید ماهانه 100 میلیون جوجه یک‌روزه گوشتی در کشور

1392/04/24

تولید ماهانه 100 میلیون جوجه یک‌روزه گوشتی در کشور

به گزارش خبرگزاری فارس از همدان، حسن مهربانی‌یگانه بعد از ظهر امروز در نخستین نشست انجمن صنفی جوجه یک روزه غرب کشور اظهار داشت: اقتصاد در ایران مانند قطاری است که از ریل خود خارج شده است چرا که نخستین اتفاقی که در اقتصاد کشور افتاد این بود که سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور منحل شد و این خود آثار و تبعات منفی در پی داشت.

وی افزود: در سال گذشته، تولید مرغ، تخم مرغ و تمام صنایع وابسته به صنعت طیور همانند سایر فعالیت‌ها در فضای اقتصادی کشور حیات پرتلاطمی را تجربه کرد.

دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان جوجه یک روزه کشور خاطرنشان کرد: تأثیر تورمی افزایش نرخ ارز، رسماً تورم سالانه‌ای حدود 32 درصد و نقطه به نقطه حدود 41 درصد را به بار آورد و موجب افزایش شدید قیمت‌ها شد.

وی در تعریف تورم ابراز داشت: تورم شاخصی است که ثبات اقتصادی را نشان می‌دهد و متأسفانه تورم باجی است که فقرا به اغنیا می‌پردازند.

مهربانی‌یگانه با بیان اینکه به دلیل عدم انتشار اطلاعات از سوی بانک مرکزی، نمی‌توان قضاوت دقیقی از وضعیت اقتصادی ایران ارائه کرد اظهار داشت: چنانچه تحریم‌های اقتصادی در شکل فعلی تداوم یابد و سیاست‌های موجود دنبال شود با نرخ رشد اقتصادی حدود یک درصد و یا حتی منفی روبرو خواهیم بود.

وی با اشاره به افزایش قیمت مرغ در ماه رمضان سال 91 یادآور شد: با توجه به اینکه صنعت طیور در دو وجه بازار و تولید با مشکل جدی مواجه بود و از آن جایی که دولت نتوانسته بود ذخیره‌سازی مناسب برای مرغ انجام دهد ماه رمضان سال 91 قیمت‌ها در تقاطع عرضه و تقاضا به شدت اوج گرفت به نحوی که رسانه‌های داخلی و خارجی انعکاس وسیعی از اختلال بازار مرغ را به نمایش گذاشتند.

دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان جوجه یک روزه کشور افزود: در حال حاضر  مرغ زنده حدود 20 درصد زیر قیمت تمام شده به فروش می‌رود و به تبع آن قیمت جوجه یک روزه هم شدیداً کاهش پیدا کرده و احتمال می‌رود که با حذف مرغ‌های مولد در آینده نه چندان دور شاهد مشکلاتی در صنعت طیور باشیم.

وی با بیان اینکه سه مؤلفه اصلی مربوط به نهاده‌ها یعنی تأمین، بها و نوسانات قیمت در سال گذشته مشکلات جدی را برای تولیدکنندگان ایجاد کرده است، بیان داشت: بهای کنجاله سویا بیش از 115 درصد افزایش یافت و از متوسط پنج هزار و 341 ریال در سال 90، به متوسط 11 هزار و 501 ریال در سال 91 رسید که نوسان آن حدود 16 درصد بود.

مهربانی‌یگانه در خصوص بهای ذرت گفت: بهای ذرت بیش از 25 درصد افزایش داشته و از متوسط چهار هزار و 829 ریال در سال 90 به متوسط 6 هزار و 64 ریال در سال 91 رسید که با نوسان 12 درصد روبرو شد.

وی ابراز داشت: در سال گذشته تعداد 9 میلیون و 745 هزار و 873 قطعه جوجه یک روزه مرغ مادر جوجه‌ریزی شده که متأسفانه نیمه دوم آن کمتر از نیمه اول بوده که در نتیجه تولید جوجه گوشتی در نیمه اول سال 92 روند کاهشی خواهد داشت.

دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان جوجه یک روزه کشور افزود: با توجه به اینکه از فروردین ماه جاری که ماهانه حدود 100 میلیون قطعه جوجه یک روزه تولید شده است پیش‌بینی می‌شود که تا شهریور ماه جاری به حدود 85 قطعه کاهش یابد.

وی بیان داشت: با وجود ارائه گزارش‌های مستند در مورد مشکلات صنعت طیور به مسئولان و سازمان‌های دولتی ذیربط، متأسفانه هیچ اقدام جدی در راستای رفع آنها صورت نگرفته است.

مهربانی‌یگانه گفت: نرخ بازده صنعت طیور با توجه به ریسک‌های مترتب بر آن متأسفانه همخوانی لازم با تورم و نرخ رسمی بهره‌های بانکی را ندارد و شاید این عمده دلیل عدم پیشرفت صنعت در شکل دادن به شرکت‌های بزرگ یکپارچه تولیدی است.

کلمات کلیدی جوجه ریزی
بازدید 416