internalMaster

توليد محصولات تراريخته نياز زيربنايي و مهم كشور است

1392/05/21

توليد محصولات تراريخته نياز زيربنايي و مهم كشور است

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک، رجايي افزود: محصولات تراريخته بر مبناي تغييرات ژنتيكي و ايجاد شرايط و خصوصيات خاص در گياهان توليد مي شود كه ايجاد و گسترش اين روش در حوزه كشاورزي كشور بستر توليد محصولات غني شده، مبارزه با آفات و افزايش راندمان توليد را به همراه دارد.
وي اظهار كرد: در ۱۵ سال اخير موسسات و پژوهشكده هاي ايران در حوزه بيوتكنولوژي اقدامات خوبي انجام داده اند، اما در زمينه توليدات محصولات تراريخته تاكنون در ايران هيج اقدام عملي انجام نشده است.
نماينده مردم اراك، كميجان و خنداب در مجلس شوراي اسلامي بيان كرد: هم اينك ايران در زمينه پژوهش هاي بيوتكنولوژي و محصولات تراريخته در رده ۱۰ كشور اول دنياست و براي تاثيرگذاري در اردوگاه بيوتكنولوژي جهاني بايد گام هاي عملي توليد به سرعت برداشته شود.
رجايي خاطرنشان كرد: بر اساس آمار موجود هم اكنون ۱۱۳ ميليون هكتار از اراضي دنيا زير كشت محصولات تراريخته است و تعلل ايران در پيوستن به اين نهضت به هيچ وجه توجيه پذير نيست.
وي عنوان كرد: گلخانه مدرن محصولات تراريخته كشور اخيرا در كرج تاسيس شده و اميد است با همكاري موثر دستگاه هاي متولي كشاورزي اين حوزه مهم در بحث امنيت غذايي و توسعه محصولات با كيفيت در ايران كليد بخورد.
رييس كميسيون كشاورزي، آب و منابع طبيعي مجلس شوراي اسلامي بيان كرد: ايران به عضويت كنوانسيون ايمني زيستي درآمده و عضو پروتكل الحاقي جهاني كارتاهنا (محصولات تراريخته) نيز هست و كميسيون كشاورزي، آب و منابع طبيعي مجلس نيز تاكيد ويژه بر عملياتي شدن توليدات اين حوزه دارد.
وي اظهار كرد: حدود ۷۵ درصد نهاده هاي دامي و خوراك دام و طيور وارداتي نظير ذرت و سويا و تمامي روغن هاي خام وارداتي به كشور از محصولات تراريخته است و اين درحالي است كه دستگاه هاي متولي در مبادي ورودي طبق قانون ايمني و زيستي بايد اين محصولات را كنترل كنند.
رجايي توضيح داد: ايران در حوزه بيوتكنولوژي انساني توانسته در سال هاي اخير به نتايج مناسب توليد داروهاي نو تركيب دست يابد و اين هم نشان مي دهد كه توان گام هاي عملي بزرگ در بخش توليد محصولات تراريخته كشاورزي نيز وجود دارد.

کلمات کلیدی کشاورزی , ذرت , سویا , روغن , خوراک دام
بازدید 295