internalMaster

توسعه كشت و صنعت دانه هاي روغني ، كليد رهايي از واردات روغن است

1392/05/23

 توسعه كشت و صنعت دانه هاي روغني ، كليد رهايي از واردات روغن است

عباس رجايي روز يكشنبه در گفت وگو با ايرنا افزود: اينك ۹۰ درصد روغن خوراكي ايران از كشورهاي ديگر تامين مي شود و با توجه به مزيت هاي كشت دانه هاي روغني، بايد با برنامه ريزي در يك دوره ۱۰ ساله بستر توليد داخلي ۷۰ درصد از روغن مصرفي فراهم شود.
وي بيان كرد: تنها در حوزه توليد زيتون اكنون سطح وسيع كشت در استان هاي فارس، گلستان، قزوين و زنجان وجود دارد كه به دليل نبود واحدهاي فراوري و صنايع تبديلي كافي، بهره برداران اين بخش بازده اقتصادي موثر از باغ هاي خود ندارند.
نماينده مردم اراك، كميجان و خنداب در مجلس شوراي اسلامي ادامه داد: براساس آمار موجود مصرف سرانه روغن زيتون در ايران اينك ۲۰۰ گرم است و در اين زمينه كشور ما در زمره كشورهاي فقير محسوب مي شود.
رجايي خاطرنشان كرد: مصرف مستمر روغن زيتون در رژيم غذايي مزاياي متعددي براي سلامت قلب و عروق، تناسب وزن و بهبود فعاليت دستگاه گوارشي دارد كه اطلاع رساني و فرهنگ سازي درخصوص اين روغن خوراكي در خانواده هاي ايراني كمرنگ است.
وي گفت: آمارهاي رسمي بيانگر آن است كه ايرانيان سالانه يك ميليارد دلار براي درمان بيماري‌هاي قلبي و عروقي هزينه مي‌كنند كه اگر حدود يكصد ميليون دلار آن را سالانه براي تغذيه سالم و استفاده از محصولاتي مانند روغن زيتون و ماهي بپردازند ديگر نيازي به پرداخت اين هزينه‌هاي زياد درماني نيست.
اين نماينده مجلس شوراي اسلامي افزود: استفاده از روش هاي نوين فراوري در توليد انواع روغن و حذف مصرف روغن جامد از سبد غذايي خانوارهاي ايراني ، سرمايه اي بزرگ در سلامت عمومي جامعه است كه مسوولان بايد براي آن برنامه ريزي دقيق كنند.
رجايي گفت: بنا به آمارهاي وزارت جهاد كشاورزي در سال زراعي جاري سطح زير كشت دانه هاي روغني كشور به ۴۰۰ هزار هكتار و توليد به ۷۰۰ هزار تن مي رسد كه نسبت به دوره كشت مشابه پارسال ۳۵ درصد رشد دارد.
وي افزود: مصرف سرانه روغن در ايران ۱۷ كيلوگرم است و در سال هاي اخير برنامه هاي متعدد براي افزايش توليد دانه هاي روغني تدوين شده اما به علت هاي مختلف و كمبود اعتبارات اجرايي نشده و توسعه صنايع تبديلي روغن نيز بخشي مغفول مانده است.
نماينده اراك، كميجان و خنداب در مجلس شوراي اسلامي يادآور شد: طبق هدفگذاري برنامه پنجم توسعه بايد در سال پاياني تا ۳۰ درصد در توليد دانه هاي روغني و ۲۷ درصد در توليد كنجاله سويا به خودكفايي برسيم كه رسيدن به هدف نيازمند عزم جدي مسوولان است

کلمات کلیدی کنجاله سویا , دانه روغنی , روغن
بازدید 332