internalMaster

دامپروری صنعتی، کمک به کاهش هزینه‌ها

1392/06/23

دامپروری صنعتی، کمک به کاهش هزینه‌ها

یک دامپزشک، تولید سنتی دام را باعث هدررفت منابع دانست و بر ضرورت دامپروری صنعتی که به کاهش هزینه‌های نظارت، کاهش هدررفت منابع و قیمت نهایی منجر می‌شود، تاکید کرد.

محمد لطفی‌زاده - مدیر مسوول مرکز مجازی پژوهش‌های راهبردی دامپزشکی - در گفت‌وگو با خبرنگار کشاورزی و دامپروری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) اظهار کرد: دامپروری باید از مسایل اول کشور باشد. اقبال زیاد به واردات گوشت و مرغ به مصلحت کشور نیست.

وی تصریح کرد: دامداری در کشور ما غالبا به صورت سنتی است که این مساله باعث هدررفت منابع می‌شود. نبود دامپروری مدرن، مشکلاتی را در تولید، عرضه و بهداشت گوشت به وجود می‌آورد.

این پژوهشگر بهداشت عمومی، به طرح نظام جامع دامپروری که مجلس آن را تصویب کرده اشاره و اظهار کرد: طبق این طرح باید از دامپروری سنتی به سمت دامپروری صنعتی حرکت کنیم. در حال حاضر به دلیل تولید سنتی گوشت، هر ساله بخشی از منابع ما صرف بهداشت می‌شود.

وی با بیان این‌که باید گوشت و شیر با قیمتی مناسب در اختیار مصرف‌کننده قرار گیرد، افزود: دامپروری صنعتی باعث کاهش هزینه‌های نظارت می‌شود، از هدررفت منابع جلوگیری خواهد شد و قیمت نهایی کاهش می‌یابد.

لطفی‌زاده افزود: کشور ما از حیث نیروی انسانی، زمین و منابع، غنی است. بنابراین امکان تولید مایحتاج حیوانی وجود دارد.

وی ایجاد یک برنامه مدون برای توسعه روستاها، توسعه تولید و امنیت تولید را ضروری دانست و گفت: ظرفیت بسیار بالایی در تامین گوشت در کشور وجود دارد که در صورت سرمایه‌گذاری و برنامه‌ریزی مدون، قطعا کشور در تولید گوشت قرمز، گوشت سفید و آبزیان به خودکفایی می‌رسد.

این دامپزشک با اشاره به بالا رفتن تقاضای گوشت در مناسبت‌هایی همچون ماه رمضان، عید نوروز، ماه محرم و ... خاطرنشان کرد: تقاضا در این ماه‌ها برای مصرف منابع دامی دستخوش تغییر می‌شود که به راحتی قابل پیش‌بینی است اما هر ساله با افت و خیز تولید پروتئین و توزیع آن مواجه می‌شویم که این نشان می‌دهد برنامه‌ای برای شناخت تهدیدات تولید، عرضه و تبدیل آن تهدیدات به فرصت وجود ندارد.

لطفی‌زاده هم‌چنین با اشاره به مشکلات تولید گوشت سفید، مرغ و آبزیان، ظرفیت تولید گوشت سفید را در کشور بالا دانست و گفت: مرغداری‌ها هم‌اکنون با مشکلاتی همچون تامین نهاده‌ها، جوجه یک روزه و نوسانات قیمت و مهم‌تر از آن بحث قیمت تمام شده تولید مواجه هستند. اگر مرغداری‌ها در طول دوره پرورش با نوسان مواجه باشند، یا قیمت‌ها را بالا می‌برند یا مجبور به رها کردن تولید می‌شوند.

وی اولین گام در تولید گوشت سفید را باور توانمندی تولیدکنندگان در تامین مایحتاج کشور در این بخش و ارایه تسهیلات به آنها عنوان و خاطرنشان کرد: به یاد داریم که در دوران جنگ تحمیلی، با وجود همه مشکلات، واردت بسیار کمتر از امروز بود؛ در حالی که هم‌اکنون با کوچک‌ترین فشار یا نوسان در بازار به سراغ واردات می‌رویم که به نظر من این پاک کردن صورت مساله است. واردات راه نجات نیست. راه حل واقعی، حمایت از تولید داخلی است.

مدیر مسوول مرکز مجازی پژوهش‌های راهبردی دامپزشکی در پایان درخصوص تولید آبزیان نیز گفت: خوشبختانه در سال‌های اخیر با افزایش سرانه مصرف ماهی در کشور، اقدامات خوبی در این بخش صورت گرفته که ضرورت تشویق تولیدکنندگان برای توسعه آبزی‌پروری احساس می‌شود. در یک سال اخیر گونه‌های جدیدی مثل ماهی تیلاپیا توسط موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور و سازمان شیلات ایران تولید شده که قبلا نداشتیم.

کلمات کلیدی گوشت , مرغ , دامپروری , آبزیان
بازدید 299