internalMaster

دامداران به ذخیره نهاده‌های دامی متوسل شده‌اند

1392/07/14

دامداران به ذخیره نهاده‌های دامی متوسل شده‌اند

دلیل این که دامداران و مرغداران اعلام می‌کنند که نهاده‌های دامی در بازار کم است این است که آنها می‌خواهند نهاده‌های دامی را در انبارهای خود ذخیره کنند زیرا گمان می کنند که ممکن است در آ‌ینده گران شود.

عباس پشم فروش، معاون بازرگانی داخلی شرکت پشتیبانی امور دام در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، درباره روند ترخیص نهاده‌های دامی در بندر امام خمینی (ره) گفت: در حال حاضر به طور مرتب نهاده‌های دامی به دست دامداران رسیده است و اجازه نداده‌ایم دامداران در مورد نهاده‌ها کمبودی احساس کنند.

وی ادامه داد: اخیرا 200 هزار تن نهاده دامی به مرغداران رسانده و از این میزان 140 هزار تن ذرت و 60 هزار تن سویا تحویل مرغداران داده‌ایم.

پشم‌فروش با بیان این‌که روند ترخیص نهاده‌های دامی از بنادر به تدریج در حال انجام است گفت: از ابتدای امسال تاکنون 880 هزار تن نهاده دامی از سوی شرکت پشتیبانی امور دام در بین دامداران توزیع شده است.

معاون بازرگانی داخلی شرکت پشتیبانی امور دام با اشاره به بخش‌نامه‌ای که در زمینه پرداخت مابه التفاوت ارز مرجع و مبادله‌ای باید از سوی بانک مرکزی صادر شود، اظهار کرد:‌ بانک مرکزی باید این بخش نامه را هر چه زودتر صادر کند تا اجازه ترخیص همه نهاده‌های دامی از بندر داده شود.

به گفته وی، با صدور این بخش نامه بخش خصوصی نیز می تواند به راحتی نهاده‌های دامی را که وارد کشور کرده از گمرک ترخیص کند.

پشم‌فروش با تاکید بر این‌که شرکت پشتیبانی امور دام جلوی توزیع نهاده‌های دامی را نگرفته است تصریح کرد: روزانه 30 تا 35 هزار تن نهاده دامی مورد نیاز کشور است که از این میزان حدود 50 درصد در داخل کشور تولید و مابقی آن وارد می‌شود.

معاون بازرگانی داخلی شرکت پشتیبانی امور دام ادامه داد: سهم واردات از این 35 هزار تن نیاز کشور نیز در حدود 17 هزار تن است. لذا اگر روند واردات نیز به کندی انجام شود از محل تولیدات داخلی نیاز داخل تامین می‌شود.

وی با بیان این‌که روزانه بین 12 تا 15 هزار تن نهاده در کشور تولید می‌شود خاطرنشان کرد: قاعدتا هیچ کمبودی نباید درکشور وجود داشته باشد.

پشم فروش تاکید کرد: ولی متاسفانه در کشور شرایطی وجود دارد که دامداران و مرغداران پیش بینی کرده‌اند که ممکن است ارز مرجع نهاده‌های دامی قطع شود و این کالا در کشور گران شود لذا اقدام به خریداری و ذخیره این کالا در انبارهای خود کرده‌اند.

معاون بازرگانی داخلی شرکت پشتیبانی امور دام با تاکید بر این‌که دامداران و مرغداران مشغول ذخیره سازی نهاده‌های دامی هستند، بیان کرد: خوش‌بینانه‌ترین نتیجه گیری از رفتاران دامداران و مرغداران این است که آن‌ها نهاده های دامی را برای مصرف خود در زمان گرانی ذخیره می‌کنند ولی به طور قطع هیچ گرانی در آینده برای نهاده‌های دامی تصور نمی‌شود.

وی گفت: نیاز کل کشور در سال به نهاده‌های دامی حدود 13 میلیون تن است. 50 درصد از این نیاز در داخل کشور تولید و مابقی آن سهم واردات است.

پشم‌فروش با تاکید بر این‌که برای خرید نهاده‌های دامی عطش شدیدی بین مرغداران و دامداران بوجود آمده است، اظهار کرد: آن‌ها به طور مرتب ذخیره می کنند و به همین دلیل است که اعلام می کنند نهاده بین آن‌ها توزیع نمی‌شود. این درحالی است که شرکت پشتیبانی امور دام خوراک و طیور را به میزان لازم در اختیار آن‌ها قرار می‌دهد.

معاون بازرگانی داخلی شرکت پشتیبانی امور دام در پایان با تاکید بر این‌که ذخیره سازی نهاده‌های دامی به اندازه کافی انجام شده است، گفت: عطش دامداران و مرغداران برای خرید و ذخیره سازی نهاده‌های دامی زمانی از بین می‌رود که بانک مرکزی هر چه سریع‌تر بخش نامه پرداخت مابه التفاوت ارز مرجع و مبادله‌ای را صادر کند.

کلمات کلیدی نهاده دامی , دامداران, مرغداران
بازدید 227