internalMaster

تولید 49 درصد دانه‌های روغنی کشور در استان گلستان

1392/08/08

تولید 49 درصد دانه‌های روغنی کشور در استان گلستان

رییس اداره پنبه و دانه­‌های روغنی سازمان جهاد کشاورزی استان گلستان گفت: این استان با تولید 235 هزار تن محصول دانه‌های روغنی از سطح 130 هزار هکتار از مزارع و 49 درصد دانه‌های روغنی کشور در سال‌های اخیر مقام نخست تولید این محصولات را در بین استان‌های کشور بدست آورده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، سهراب سهرابی با بیان این مطلب افزود: استان گلستان به‌ دلیل شرایط مناسب اقلیمی و خاک حاصلخیز، از دیرباز مستعد کشت دانه‌های روغنی بوده و دانه‌های روغنی پس از غلات، دومین منبع عمده غذایی جهان را تشکیل می‌دهند.

وی ادامه داد: دانه‌های روغنی از محصولات با ارزش بخش کشاورزی به‌ شمار می‌روند که به ‌عنوان ماده اولیه منابع روغن کشی و تامین‌کننده نیازهای چربی، پروتئین، ویتامین در حیات موجودات زنده نقش اساسی را ایفا می‌کنند.

سهرابی با اشاره به اینکه گیاه سویا از جمله لگوم‌های استراتژیک با ارزش غذایی زیادی شد است، یادآور شد: روغن سویا علاوه بر اسیدهای چرب اشباع مانند اسید پالمتیک (12 درصد) و اسیداستئاریک (4 درصد) دارای اسیدهای چرب غیراشباع از جمله اسید اولئیک (49 درصد) و اسید لینولنیک (10 درصد) است.

رئیس اداره پنبه و دانه­‌های روغنی این سازمان همچنین تاکید کرد: استان گلستان در سال جاری با 45 هزار و 251 هکتار سطح سبز سویا بالغ بر 65 درصد سطح زیر کشت و پیش‌بینی 100 هزار تن تولید دانه روغنی سویا بالغ بر 65 درصد تولید سویای کشور نقش به‌سزایی در تامین روغن مورد نیاز مردم ایران و کنجاله مورد نیاز دام و طیور را به عهده دارد.

وی با بیان اینکه عملیات برداشت دانه روغنی سویا از نیمه دوم مهرماه آغاز شده و تا نیمه اول آذر ماه ادامه دارد، گفت: شرایط اقلیمی مناسب در فصل تابستان و مهر ماه سال جاری و مدیریت مزرعه مناسب کشاورزان باعث افزایش میزان میانگین تولید در واحد سطح در مقایسه با سال گذشته و بلند مدت شده است.

سهرابی در پایان اظهار کرد: در سال جاری 7 مرکز خرید شرکت توسعه کشت دانه روغنی در شرق و غرب استان، 4 کارخانه روغن کشی و 40 مرکز سازمان تعاون روستایی در مناطق مختلف استان آمادگی خرید دانه روغنی سویای کشاورزان را به نرخ توافقی دارند.

کلمات کلیدی سويا ،دانه رو غني
بازدید 317