internalMaster

تسهیل در تامین نهاده مورد نیاز صنعت طیور با تخصیص ارز مبادله ای

1392/08/08

تسهیل در تامین نهاده مورد نیاز صنعت طیور با تخصیص ارز مبادله ای

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، ˈحسن رکنیˈ روز دوشنبه در جلسه بررسی مشکلات تولیدکنندگان صنعت طیور که در شورای هماهنگی مرغداران کشور برگزار شد، اظهار کرد: در بحث توزیع نهاده ها، تفاهم نامه ای بین تشکل ها و شرکت پشتیبانی منعقد شده است و وزارت جهاد کشاورزی نقشی در این زمینه ندارد.

وی افزود: براساس قرارداد، طرفین باید به مفاد آن عمل کنند و مدافع این هستیم که نفع تولید دیده شود و انچه در قرارداد پیش بینی شده است، اجرایی شود.

رکنی ابراز امیدواری کرد در جلسه جداگانه با شرکت پشتیبانی امور دام ، مشکلات صنعت طیور برطرف شود.

براساس قرارداد منعقده میان شرکت پشتیبانی امور دام و اتحادیه مرغداران، در تابستان امسال مقرر شد این شرکت بخشی از نهاده مورد نیاز مرغداری ها را تامین کند.

وی تصریح کرد: تغییرات نرخ ارز مربوط به 20 روز قبل نیست بلکه از تاریخ یکم تیرماه سالجاری به بعد هیچگونه ثبت سفارشی نداشته ایم و تولیدکنندگان ما بین 80 تا 90 درصد نیاز خود را از بازار آزاد تامین کرده اند.

رکنی گفت: با توجه به شرایط فعلی تخصیص ارز مرجع برای تقویت تولید به صلاح کشور نیست زیرا این امر منجر به تقویت تولید درکشور نشده است.

این مقام مسئول یکی دیگر از مشکلات بخش کشاورزی را واردات محصولات عنوان و تاکید کرد که تولیدکننده داخلی نمی تواند با محصول وارداتی رقابت کند.

وی بیان کرد: به دنبال تخصیص ارز مبادله ای و تسهیل در تامین نهاده های طیور هستیم که تشکل ها می توانند نقش مهمی در این خصوص داشته باشند.

به گفته معاون تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی هم اکنون واردات نهاده ها توسط تشکل های صنعت طیور در اولویت برنامه های وزارت جهاد کشاورزی است تا سود ناشی از واردات به جیب تشکل ها و تولیدکنندگان برود.

وی تاکید کرد : هرچه رقابت بدون رانت باشد خلاقیت و تولید پایدار شکوفاتر می شود. وزارت جهاد کشاورزی و تولید کنندگان در یک سنگر فعالیت دارند. هم اکنون کارگروه شیر، مرغ و تخم مرغ تشکیل شده است و به طور حتم بزودی بخشی از مشکلات این صنعت برطرف خواهد شد.

وی اظهارکرد: هم اکنون به دلیل وجود زیرساخت های تولید باید صادرات محصولات گوشت مرغ و تخم مرغ افزایش یابد و نباید با افزایش قیمت ، صادرات متوقف شود اینگونه اقدامات شتابزده موجب می شود کشور بازار رقابتی خود را در خارج از کشور از دست بدهد.

این مقام مسئول تصریح کرد: به طور قطع همکاری دولت، مجلس شورای اسلامی و تشکل ها می تواند توازن در بخش کشاورزی را به سمت مثبت شدن سوق دهد که این ایده آل ما است.

رکنی با بیان این که امسال در یک دوره 8 هزار و 500 تن صادرات انجام شده است که باید این موضوع تقویت شود، افزود: نقدینگی صنعت طیور کشور باید افزایش یابد و در حال حاضر وزیر جهاد کشاورزی به طور جدی به دنبال تامین اعتبار است.

وی درخصوص بیمه مرغداران نیز گفت: باید کارگروهی را برای رفع مشکل بیمه تولیدکنندگان مرغ کشور تشکیل داد و جمع بندی نهایی آن هر چه سریعتر باید به دست مسئولان ذیربط برسد.

وی اضافه کرد: این موضوع یکی از دغدغه های وزیر جهاد کشاورزی است که منابع آن در مرحله اول تامین و بخشی از مشکل بیمه حل شد اما برای اینکه بیمه خدمات بهتری بدهد باید از مبلغ موجود بهینه استفاده شود.

به گفته رکنی در این راستا باید کارگروهی با حمایت صندوق بیمه تشکیل شود.

وی درباره صدور پروانه های بهره برداری صنعت طیور افزود: براساس اصل 44 قانون اساسی، واگذاری در بخش خصوصی صورت گرفته و صدور پروانه های بهره برداری در یک بند قانونی انجام شده است. حال اگر واگذاری صورت گرفته به بخش خصوصی دارای بازخورد منفی است باید بررسی و پیگیری شود.

معاون امور تولیدات دامی وزیر جهاد کشاورزی در خصوص نرخ گذاری محصولات دامی و طیور گفت: هم اکنون تحلیل قیمت توسط وزارت جهاد کشاورزی صورت گرفته و در نشست با اعضای کمیسیون کشاورزی قرار است پیشنهادات ارائه شده در چند روز آینده نهایی شود.

رکنی امار مربوط به صنعت طیور را دقیق ترین امار در حوزه جهادکشاورزی دانست و افزود: سال گذشته یک میلیون و 693 هزارتن مرغ صنعتی، یک میلیون و 880 هزارتن مرغ بومی و ماکیان در کشور تولید شد و پیش بینی می شود این رقم برای سالجاری یک میلیون و 800 هزارتن مرغ صنعتی و حدود 2 میلیون تن مرغ بومی و ماکیان باشد.

وی تصریح کرد: سال گذشته یک میلیارد و 80 هزار قطعه جوجه یک روز گوشتی در بین تولیدکنندگان کشور توزیع شد که پیش بینی می شود امسال این رقم به یک میلیارد و 100 هزار قطعه برسد.

به گفته رکنی، در سال 1391 تولید مرغ مادر گوشتی 9 میلیون و 500 هزار قطعه و اجداد 220 هزار قطعه بوده است که برآورد می شود در سالجاری تولید مرغ مادر گوشتی به 10 میلیون قطعه و مرغ اجداد به 240 هزار قطعه برسد.

وی اظهارکرد: همچنین 17 هزارو 800 واحد با ظرفیت 320 میلیون قطعه در واحدهای نیمچه گوشتی، 593 واحد با ظرفیت 21 میلیون قطعه در بخش مادرگوشتی، 110 واحد با ظرفیت هر دوره 127 میلیون قطعه در بخش جوجه کشی فعالیت دارند.

کلمات کلیدی صنعت طيور ،‌دام ، نهاده
بازدید 293