internalMaster

کم آبی، کشت ذرت در همدان را محدود کرد

1392/08/08

کم آبی، کشت ذرت در همدان را محدود کرد

به گزارش ایرنا ذرت به علت موارد مصرف زیاد و کیفیت و ارزش غذایی بالا در سطح وسیعی از جهان و نیز ایران کاشته می شود و نظر به اهمیت و ارزش غذایی و اقتصادی فراوان به ˈسلطان محصولات کشاورزیˈ معروف است که این محصول مهم به دلیل کمبود آب دراستان همدان با آینده ای مجهول مواجه شده است.

یک تولیدکننده ذرت دانه ای در فیروزان شهرستان نهاوند که برای رعایت اصول فنی در کشاورزی به عنوان کشاورز برتر شناخته شده است، در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: در سال 91 موفق به تولید 16 تن ذرت دانه ای در 30 هکتار شدم و عنوان کشاورز نمونه برای رعایت اصول فنی را به خود اختصاص دادم.

ˈمسعود صمدیˈ ادامه داد: تمام این زمین به آبیاری تحت فشار مجهز است که 15 هکتار آن توسط تسهیلات دولت و 15 هکتار دیگر با آورده شخصی به این سیستم مجهز شده است.

وی تشریح کرد: اما آب چاه های عمیق ما هر چند سال یکبار خشک شده و هر بار با تقبل هزینه های سنگین مجبور به ایجاد چاه های عمیق جدیدی هستیم.

این کشاورز فیروزانی افزود: هرچند این مزرعه مجهز به سیستم آبیاری تحت فشار است اما خشکسالی و کمبود بارندگی باعث شده است که سطح زیر کشت و بازدهی کشت کاهش یابد.

صمدی تصریح کرد: به دلیل کمبود آب میزان تولید محصول از 16 تن در سال 91 به 10 تن در سال 92 رسیده است چرا که کشت ذرت دانه ای به آب زیادی نیازمند است.

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان همدان نیز در گفت و گو با ایرنا تشریح کرد: در استان همدان سه هزار و 434 هکتار زیر کشت ذرت علوفه ای قرار دارد که 14 هزار و 800 تن در سال زراعی 92 توسط کشاورزان استان تولید شده است.

ˈمحمدشهرام پرورشˈ ادامه داد: 9 هزار و 198 هکتار از اراضی استان نیز زیر کشت ذرت دانه ای قرار دارد که 77 هزار و 263 تن در سال زراعی 92 توسط کشاورزان استان همدان تولید شده است.

وی افزود: ذرت یک محصول آب بر است و در سطح زیر کشت به صورت میانگین آب زیادی را مصرف می کند.

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی تصریح کرد: ذرت دانه ای در صنعت دام و طیور و ذرت علوفه ای در جیره غذایی گاوداری صنعتی و نیمه صنعتی مورد استفاده قرار می گیرند.

وی تصریح کرد: بنا بر محدودیت منابع آبی و خشکی منابع زیرزمینی و چاه های کشاورزی سطح زیر کشت ذرت را محدود نگاه داشته و محصولاتی کشت می شود که به میزان کمتری آب نیاز داشته باشند.

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی بیان کرد: سعی ما حرکت بر مبنای برنامه پنجم توسعه است و بنابراین به دنبال کشت بیشتر ذرت در استان نیستیم.

پرورش تأکید کرد: استان همدان استعداد لازم برای کشت ذرت علوفه ای و دانه ای را دارد و علاوه بر این کشت ذرت یک تناوب بسیار مطلوب برای کشاورزان محسوب می شود که به دلیل مشکل کمبود آب سطح زیر کشت آن محدود شده است.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان در گفت و گو با ایرنا گفت: در کشور نهاده کافی برای مصرف مرغداری ها وجود ندارد و ما مجبور به واردات نهاده ها هستیم که باید گفت مشکلی در تهیه این نهاده ها در زمان وضع تحریم های اقتصادی بین المللی وجود ندارد.

ˈمحمد نظرپورˈ ادامه داد: خوراک مرغداری ها شامل ذرت دانه ای و سویا بوده به گونه ای که 60 درصد آن را ذرت و 35 درصد آن را سویا تشکیل می دهد.

وی تصریح کرد: برای تهیه خوراک دام ها مجبور به واردات 80 درصد سویا و ذرت از خارج کشور هستیم.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان ادامه داد: ذرت علوفه ای خوراک گاوداری های شیری بوده که در استان همدان تولید و نیازی به واردات آن نیست.

کلمات کلیدی ذرت علوفه اي ، خوراك دام ،‌ سويا ،‌ مرغداري
بازدید 287