ليزين يك اسيد آمينه ضروري است كه لازم است از طريق خوراك تأمين شود زيرا بدن قادر به ساخت ميزان كافي از آن نيست. ليزين در فرآيند اسيدهاي چرب كمك مي كند و مخصوصاً براي رشد مهم است. ليزين همچنين در جذب كلسيم به بدن كمك مي كند، نقش مهمي در تشكيل كلاژن (مادة مهم و مورد نياز براي استخوانها و بافتها دخالت دارند).سطح پایین لیزین باعث افت سنتز پروتین شده و روی تشکیل کلاژن و عضله تاثیر می گذارد. افزايش سطح اسيدآمينه ليزين باعث افزايش وزن زنده و پاسخ ايمني جوجه هاي گوشتي گرديد. افزايش سطح اسيد آمينه ليزين قابل هضم در جيره هاي غذايي جوجه هاي گوشتي (جنس نر) به مقدار 28/1 درصد، باعث بهبود معني دار عملكرد از لحاظ افزايش وزن زنده و ضريب تبديل، افزايش غلظت ليزين پلاسما و افزايش معني دار پاسخ ايمني(بهبود نسبت هتروفيل به لنفوسيت، افزايش تيتر پادتن بر عليه واكسن و پادگن گلبول قرمز گوسفند) شد لازم به ذکر است که زیادی لیزین نیاز به آرژنین را افزایش میدهد و اگر همراه با لیزین، آرژنین اضافه نشود رشد کاهش می یابد زیرا افزایش لیزین فعالیت آرژیناز کلیوی را افزایش می دهد که در نتیجه آرژنین به اوره و اورنیتین تبدیل میشود و احتیاجات رشد را تامین نمی کند.