نسبت مخلوط سازی استاندارد افزودن یک کیلوگرم پودر در 9-8 لیتر آب گرم شده می باشد. بهترین دمای آب برای آماده سازی 60-45 درجه سانتی گراد می باشد. بهتر است ابتدا مقداری پودر را در یک سطل تمیز با یک تا دو برابر حجم آب مخلوط کرده و کاملاً بهم بزنیم تا محلول کاملاً یکنواخت و غلیظ حاصل شود . سپس با افزودن آب تا میزان ذکر شده بالا ، شیر ماده مصرف تهیه گردد . فاصله زمانی آماده سازی تا مصرف ، و درجه حرارت محیط دو عامل مهم کارآیی مطلوب این پودرها می باشند به طوری که دمای شیر در هنگام خوردن گوساله از حدود 40- 37 درجه سانتی گراد نباید کمتر باشد . برای بازدهی بهتر ، لازم است دمای آب در زمان مخلوط کردن در فصل تابستان حداقل 45 درجه سانتی گراد و در فصول دیگر حداقل 60- 55 درجه سانتی گراد باشد .
کاربرد:
بدون شک بهترین روش خوراندن شیر جایگزین به گوساله ها استفاده از دستگاههای اتوماتیک شیرخوران است. این دستگاهها شیر جایگزین را با دما و فشار ثابت به تمام گوساله ها می رسانند . گوساله با میک زدن یکنواخت سر پستانک این دستگاهها ، مقدار شیر مورد نیاز را دریافت می کند . با توجه به آنکه عمل مکیدن اثر بسیار خوبی بر روی افزایش اشتها، هضم، اتساع و رشد چهار معده و نهایتاً جذب و بازدهی شیر جایگزین دارد ، استفاده از این دستگاهها ، در تمام گاوداری هایی که امکان اقتصادی و فنی نصب آنها را دارند توصیه می شود .
آنالیز | استاندارد | آنالیز | استاندارد |
---|---|---|---|
ماده خشک | 93.00 | نشاسته | 1.00 |
پروتئین خام | 37.00 | قند | 46.00 |
الیاف خام | 1.00 | فسفر کل | 1.30 |
روغن(EE) | 1.00 | ال لیزین | 0.55 |
فسفر قابل استفاده | 1.20 | لیزین کل | 2.50 |
DCP | 33.00 | متیونین | 0.80 |
MER | 13.50 | متیونین+سیستئین | 1.30 |
MEP | 11.00 | ترئونین | 1.20 |
خاکستر | 8.50 | دی ال متیونین | 0.15 |
گونه های مختلف | درصد | گونه های مختلف | درصد |
---|---|---|---|
گوساله | 10.00% | جوجه | 0.00% |
گاو شیری | 0.00% | جوجه گوشتی | 0.00% |
گاو گوشتی | 0.00% | طیور والد | 0.00% |
بره | 0.00% | تخم گذار | 0.00% |
میش | 0.00% | جیره پایانی | 0.00% |
شیرخوارگی | 10.00% | جیره رشد | 0.00% |
جایگزین شونده شیر |