internalMaster

دانه كلزا

دانه كلزا

کلزا گیاهی از خانواده چلیپاییان (Cruciferea) و جنس کلمیان(Brassica) است. ترکیبات شمیایی دانه کلزا(کانولا) دارای ۴۰تا۴۸ درصد روغن در دانه و ۳۸تا۴۵ درصد پروتئین در کنجاله میباشد و میزان رطوبت آن حدود ۵ درصد است. نسبت اسیدلینولئیک به اسیدلینولنیک در روغن کلزا تقریبا ۱:۲ میباشد که برای مصرف انسان نسبت متعادلی بشمار میرود فصل رشد کلزا با سایر دانه های روغنی متفاوت است و زمانی که ظرفیت واحدهای روغن کشی خالی است این گیاه برداشت می­شود.

 

كاربرد:

کنجاله کلزا حاوی ۱۳ درصد فیبر می­باشد. وجود مقدار نسبتا زیاد فیبر در کنجاله یک عامل محدود کننده در استفاده از آن به عنوان خوراک دام محسوب می­شود زیرا توان تولید انرژی در جیره غذایی را کاهش می­دهد.

 

کلمات کلیدی
بازدید 2002
نویسنده