گیاه شلغم از خانواده کلم است. بر حسب سن، ریشه این گیاه میتواند کاملا گرد و یا کمی کشیده و رنگ آن نیز از سفید تا سبز، زرد و یا ارغوانی متفاوت باشد. طعم انواع سفید و زرد آن شیرین و کمی تیز است. شلغم بومی اروپا و آسیای میانه میباشد. این گیاه اولین بار حدود 4000 سال پیش در خاور میانه کاشته شد. شلغم در قرون وسطی توسط اروپاییها به مقدار زیاد مصرف میشد و بعدها توسط مهاجرین انگلیسی و فرانسوی به آمریکا برده شد. امروزه این گیاه در تمامی نقاط دنیا کشت شده و مورد مصرف قرار میگیرد، زیرا در هر نوع خاکی به راحتی رشد کرده و مدت ماندگاری آن نیز به نسبت زیاد است.
کاربرد:
برگ شلغم حاوی کلسیم، فولات و فسفر می باشد. شلغم منبع سرشاری از برخی ویتامینها نظیر A و C است و مانع بروز برخی از بیماریها میشود. توسط اکثر حیوانات نشخوارکننده به راحتی مصرف می شود. باید بلافاصله بعد از برداشت، مصرف شوند.
آنالیز : شلغم کشور : اكثر كشورها بخصوص نواحي شمالي اروپا رنگ : غده هاي گوشتي سفيد تا خاكستري
آنالیز | استاندارد | آنالیز | استاندارد |
---|---|---|---|
ماده خشک | 10.50 | نشاسته | 0.10 |
پروتئین خام | 11.50 | قند | 55.00 |
الیاف خام | 10.50 | فسفر کل | 0.30 |
روغن(EE) | 1.00 | ال لیزین | --- |
فسفر قابل استفاده | 0.25 | لیزین کل | --- |
DCP | 8.50 | متیونین | --- |
MER | 12.50 | متیونین+سیستئین | --- |
MEP | --- | ترئونین | --- |
خاکستر | 6.50 | دی ال متیونین | --- |
گونه های مختلف | درصد | گونه های مختلف | درصد |
---|---|---|---|
گوساله | 20.00% | جوجه | 0.00% |
گاو شیری | 50.00% | جوجه گوشتی | 0.00% |
گاو گوشتی | 50.00% | طیور والد | 0.00% |
بره | 25.00% | تخم گذار | 0.00% |
میش | 75.00% | جیره پایانی | 0.00% |
شیرخوارگی | 0.00% | جیره رشد | 0.00% |
جایگزین شونده شیر | 0.00% |