سیب زمینی گیاهی با نام علمی Solanum tuberosum از خانواده سولاناسه ( سیب زمینی ها ) بوده و منشا آن از آمریکای جنوبی است. در سیب زمینی مقادیر زیادی از ویتامینهای C, B2, B1,A به همراه پتاسیم ، پروتئین ، فسفر و کلسیم وجود داشته و مصرف 300گرم سیب زمینی در روز بیش از 50 درصد نیاز انسان به ویتامین C و پتاسیم را تامین می کند.
کاربرد:
هنگامی که قابل دسترس باشد برای نشخوارکنندگان خوراک خوبی محسوب می شود. حاوی انرژی خوبی بوده و سطوح نشاسته آن در حد عالی است. برای اینکه محصول از خوشخوراکی خوبی برخوردار باشد باید از مصرف سیب زمینی های فاسد و آلوده به خاک اجتناب نمود.
آنالیز | استاندارد | آنالیز | استاندارد |
---|---|---|---|
ماده خشک | 20.00 | نشاسته | 62.00 |
پروتئین خام | 11.00 | قند | 8.00 |
الیاف خام | 4.00 | فسفر کل | 0.20 |
روغن(EE) | 0.20 | ال لیزین | --- |
فسفر قابل استفاده | 0.10 | لیزین کل | 0.30 |
DCP | 8.00 | متیونین | 0.12 |
MER | 13.50 | متیونین+سیستئین | 0.20 |
MEP | 13.00 | ترئونین | 0.20 |
خاکستر | 5.50 | دی ال متیونین | --- |
گونه های مختلف | درصد | گونه های مختلف | درصد |
---|---|---|---|
گوساله | 0.00% | جوجه | 0.00% |
گاو شیری | 12.00% | جوجه گوشتی | 0.00% |
گاو گوشتی | 12.00% | طیور والد | 0.00% |
بره | 0.00% | تخم گذار | 0.00% |
میش | 30.00% | جیره پایانی | 15.00% |
شیرخوارگی | 0.00% | جیره رشد | 15.00% |
جایگزین شونده شیر | 10.00% |