ساقه و پوسته ای که اطراف دانه های غلات چون گندم و جو را میپوشاند و هنگام خرمن کوبی، هوا آن را پراکنده میکند، کاه میگویند. کاه از محصولات جانبی کشاورزی است. کاه و یونجه از خوراک اصلی چارپایان هستند. انواع کاه شامل: کاه نخود، کاه گندم، کاه برنج، کاه آمونیاکی، کاه عدس، کاه جو و کاه یولاف.
کاربرد:
کاه به علت خشک و پرحجم بودن، ارزش غذایى زیادى براى دامها ندارد. از نظر ارزش غذایى، کاه جو از کاه گندم بهتر است. همچنین کاه گندم از کاه برنج بهتر است. براى دامهای سنگین بهتر است که کاه به صورت رشته هاى بلند باشد. مصرف کاه باید کم و به مقدار لازم باشد. هر چه مقدار این علوفه در جیره غذایى دامها بیشتر باشد، جلوى هضم و مصرف بیشتر غذا را میگیرد. بهتر است کاه را همیشه بعد از خوراکهای دیگر به دامها داد. اگر کاه و علوفه هاى مانند آن به صورت غنى شده به دامها داده شوند. ارزش غذایى بیشتری دارند. براى گاوهاى خشک میتوان مقدار بیشترى از این علوفه در جیره غذایى قرار داد.
آنالیز | استاندارد | آنالیز | استاندارد |
---|---|---|---|
ماده خشک | 87.00 | نشاسته | 1.00 |
پروتئین خام | 4.00 | قند | 2.00 |
الیاف خام | 24.00 | فسفر کل | 0.15 |
روغن(EE) | 1.20 | ال لیزین | --- |
فسفر قابل استفاده | --- | لیزین کل | --- |
DCP | 1.00 | متیونین | --- |
MER | 6.50 | متیونین+سیستئین | --- |
MEP | --- | ترئونین | --- |
خاکستر | 7.00 | دی ال متیونین | --- |
گونه های مختلف | درصد | گونه های مختلف | درصد |
---|---|---|---|
گوساله | 5.00% | جوجه | 0.00% |
گاو شیری | 10.00% | جوجه گوشتی | 0.00% |
گاو گوشتی | 10.00% | طیور والد | 0.00% |
بره | 0.00% | تخم گذار | 0.00% |
میش | 0.00% | جیره پایانی | 0.00% |
شیرخوارگی | 0.00% | جیره رشد | 0.00% |
جایگزین شونده شیر | 0.00% |