طبق مقررات پودر گوشت و استخوان محصولی است که از حرارت دادن، خشک کردن و آسیاب کل یا قسمتهایی از بدن حیوانات خونگرم به دست میآید و این محصول باید عاری از سم، شاخ، مو و محتویات دستگاه گوارش یا هر چیز غیر قابل قبول باشد. غذاى ديگرى که از کشتارگاهها به دست مىآيد پودر استخوان است که از پختن در تحت فشار سپس خشکاندن و آسياب کردن استخوانها به دست مىآيد و بيشتر به عنوان مکمل کلسيم و فسفر مورد استفاده قرار مىگيرد. پودر ضایعات طیور از محصولات فرعی طی مراحل فراهم نمودن گوشت طیور بدست میآید. به علت اینکه در این ضایعات همواره از منشا طیور است ترکیب پروتئینی آن در مقایسه با پودر گوشت تغییرات کمتری دارد و به طور حتم کلسیم و فسفر آن کمتر خواهد بود. در مراحل فراوری افزودن پرها نیاز به حرارت بیشتر جهت هیدرولیز شدن پروتئینهای کراتینی دارند و چون پروتئین پرها قابل هیدرولیز نیستند پخت بیشتر پروتئینهای دیگر پودر ضایعات سبب رنگ بسیار تیره تر محصول میشود.
كاربرد:
پودر گوشت و استخوان فراورده ای است که از ضایعات بسته بندی گوشت و ضایعات کشتارگاهی دام و طیور که شامل بافتهای بدن، استخوانها بافتهای همراه ان (تاندون ها و رباتها) و ضمایم سفید لاشه (دستگاه گوارش) اندامهای ضبطی که بنا به دلایلی برای انسان غیر قابل استفاده است.
یکی از منابع مهمی که به طور گسترده در تهیه پودر گوشت و استخوان استفاده میشود ضایعات کشتارگاهی طیور و لاشه های مرغی که بنا به دلایلی برای انسان استفاده نمیشود، میباشد و این امر به خاطر بیماریهای مشترک کم در طیور و انسان، دام میباشد. چربیهای غیر اشباع پودر ضایعات طیور در مقایسه با پودر گوشت بسیار بیشتر میباشد. چنانچه مقدار چربی بیشتر از0.5%در محصول نهایی باقی بماند باید آن را با یک آنتی اکسیدان خوب تثبیت کرد. متیونین اسید آمینه محدود کننده آن می باشد. کیفیت پروتئین این ماده کمتر از پودر ماهی ولی با پروتئین پودر گوشت قابل مقایسه است.
آنالیز | استاندارد | آنالیز | استاندارد |
---|---|---|---|
ماده خشک | 91.00 | نشاسته | 15.50 |
پروتئین خام | 54.00 | قند | 1.00 |
الیاف خام | 2.50 | فسفر کل | 0.50 |
روغن(EE) | 13.00 | ال لیزین | 2.00 |
فسفر قابل استفاده | 0.50 | لیزین کل | 1.50 |
DCP | 43.00 | متیونین | 1.80 |
MER | 12.40 | متیونین+سیستئین | 3.30 |
MEP | 11.60 | ترئونین | 2.50 |
خاکستر | 30.00 | دی ال متیونین | 1.40 |
گونه های مختلف | درصد | گونه های مختلف | درصد |
---|---|---|---|
گوساله | 5.00% | جوجه | 2.50% |
گاو شیری | 2.50% | جوجه گوشتی | 2.50% |
گاو گوشتی | 2.50% | طیور والد | 2.505 |
بره | 0.00% | تخم گذار | 2.50% |
میش | 2.50% | جیره پایانی | 2.50% |
شیرخوارگی | 0.00% | جیره رشد | 2.50% |
جایگزین شونده شیر | 0.00% |