خون دامهای کشتاری که در کشتارگاها ذبح میشود پس از جمع آوری و خشک کردن به عنوان پودر خون مصرف میشود خون در بین مواد مازاد حاصله از کشتارگاهها منبع خوبی از پروتئین میباشد. از تمام حیوانات خونگرم میتوان پودر خون تهیه کرد. ولی معمولا خونی که در ایران از کشتارگاههای دام جمع آوری میشود از گاو و گوسفند و احتمالاً بز و شتر میباشد. نسبت به بقیه منابع پروتئینی از سطح اسید آمینه پایینتری برخوردار است.
كاربرد:
خون دام به دلیل داشتن پروتئین، خوراک خوبی برای دام محسوب میشود. پودر خون به رنگ قرمز مایل به قهوه ای بوده حاوی 10 تا 12 درصد آب، 55 تا 78 درصد پروتئین 1 تا 2 درصد چربی میباشد.
آنالیز | استاندارد | آنالیز | استاندارد |
---|---|---|---|
ماده خشک | 90.00 | نشاسته | 0.00 |
پروتئین خام | 83.00 | قند | 0.00 |
الیاف خام | 0.00 | فسفر کل | 0.20 |
روغن(EE) | 1.00 | ال لیزین | --- |
فسفر قابل استفاده | 0.10 | لیزین کل | 7.00 |
DCP | 61.00 | متیونین | 1.00 |
MER | 13.20 | متیونین+سیستئین | 2.50 |
MEP | 12.70 | ترئونین | 3.00 |
خاکستر | 1.00 | دی ال متیونین | --- |
گونه های مختلف | درصد | گونه های مختلف | درصد |
---|---|---|---|
گوساله | 0.00% | جوجه | 0.00% |
گاو شیری | 0.00% | جوجه گوشتی | 0.00% |
گاو گوشتی | 0.00% | طیور والد | 0.00% |
بره | 0.00% | تخم گذار | 0.00% |
میش | 0.00% | جیره پایانی | 5.00% |
شیرخوارگی | 0.00% | جیره رشد | 5.00% |
جایگزین شونده شیر | 5.00% |