internalMaster

تفاله مركبات

تفاله مركبات

تفاله مرکبات شامل بخش‌های داخلی و نیز میوه های ضایعاتی خانواده مرکبات (پرتقال ٬نارنگی٬گریپ‌فروت و ...)هستند که به صورت خشک در آمده‌اند. این مواد دارای انرژی نسبتاً بالایی بوده و کلسیم ٬فیبر قابل هضم تقریباً بالایی داشته و از نظر پروتئین ضعیف هستند (حدود ۷ درصد) تفاله مرکبات از نظر ارزش غذائی شبیه تفاله چغندر قند است. این مواد خوراکی بوی مطبوع و در عین حال غیر معمولی دارند.

كاربرد:

تفاله مرکبات بسیار خوشخوارک بوده و می‌توانند ۲۵ تا ۳۵ درصد کل ماده خشک جیره را تشکیل دهند. حداکثر سطح استفاده از آن در گوساله های کمتر از ۲ ماه ۱۰%می‌باشد. اصولاً ماده خشک این گونه تفاله‌ها ۹۰%بوده و حدود ۷۴%٬ TDN دارند. به صورت یک قانون کلی می‌توان تا حدود ۴۰ درصد ذرت آرد شده جیره را با تفاله خشک مرکبات جایگزین کرد. ضمناً از آنجا که این ماده دارای فیبر قابل هضم خوبی است می‌تواند به عنوان جایگزین بخشی از فیبر علوفه در جیره های غذایی باشد اما میزان پروتئین آن نسبتا اندک است


آنالیز :تفاله ميوه کشور : آمريكا و جنوب اروپا رنگ : قهوه اي پلت هاي نارنجي
آنالیزاستانداردآنالیزاستاندارد
ماده خشک  90.0 نشاسته  0.2
پروتئین خام  6.5 قند  25.5
الیاف خام  14.0 فسفر کل  0.1
روغن(EE)  2.6 ال لیزین  0.3
فسفر قابل استفاده  0.03 لیزین کل  0.3
DCP  3.7 متیونین  0.1
MER  12.2 متیونین+سیستئین  0.15
MEP  6.7 ترئونین  0.1
خاکستر  6.5 دی ال متیونین  0.1
جیره : تفاله مركبات
گونه های مختلفدرصدگونه های مختلفدرصد
گوساله  20% جوجه  0%
گاو شیری  25% جوجه گوشتی  2.5%
گاو گوشتی  30% طیور والد  5%
بره  20% تخم گذار  5%
میش  30% جیره پایانی  5%
شیرخوارگی  0% جیره رشد  5%
جایگزین شونده شیر  0%    

 

 

کلمات کلیدی
بازدید 2291
نویسنده