ملاس عبارت است از باقيمانده شربت چغندر قند و نيشكر كه حداكثر قند قابل تبلور آن گرفته و استخراج شده باشد.
كاربرد:
- از نظر ارزش غذايي ملاس در حدود 67% ارزش غلات را دارد و اگر با علوفه خشبي كم ارزش مخلوط شود، تقريباً معادل آنها ارزش غذايي دارد.
- در تهيه غذاهاي كنسانتره، افزودن ملاس ماهيت گرد و خاكي آنها را از بين ميبرد.
- در تهيه پلت از غذاهاي آردي شكل ملاس موجب چسبندگي ذرات شده و قوام پلت را زياد ميكند.
- استفاده از ملاس همراه با علوفه خشبي كم ارزش موجب افزايش خوش خوراكي آنها ميشود و در نتيجه مصرف حيوانات افزايش مييابد.
- جهت كاهش گرد و غبار در جيره غذايي.
- به عنوان ماده چسبناك در تهيه پلت.
- جهت تحريك فعاليت ميكرو ارگانيسمهاي شكمبه.
- براي تأمين فاكتورهاي ناشناخته.
- به عنوان حامل NPN و ويتامينها در مكملهاي مايع.
آنالیز | استاندارد | آنالیز | استاندارد |
---|---|---|---|
ماده خشک | 75.00 | نشاسته | 0.00 |
پروتئین خام | 7.50 | قند | 66.00 |
الیاف خام | 0.00 | فسفر کل | 0.10 |
روغن(EE) | 0.40 | ال لیزین | 0.01 |
فسفر قابل استفاده | 0.50 | لیزین کل | 0.02 |
DCP | 4.50 | متیونین | 0.02 |
MER | 12.20 | متیونین+سیستئین | 0.03 |
MEP | 11.30 | ترئونین | 0.03 |
خاکستر | 10.00 | دی ال متیونین | 0.01 |
گونه های مختلف | درصد | گونه های مختلف | درصد |
---|---|---|---|
گوساله | 5.00% | جوجه | 1.00% |
گاو شیری | 15.00% | جوجه گوشتی | 3.00% |
گاو گوشتی | 15.00% | طیور والد | 3.00% |
بره | *** | تخم گذار | 3.00% |
میش | *** | جیره پایانی | 4.00% |
شیرخوارگی | 1.00% | جیره رشد | 3.00% |
جایگزین شونده شیر | 3.00% |