internalMaster

ویتامین K

ویتامین K

ویتامین K در سال 1935 به عنوان عامل ضروری در پیشگیری از علایم خونریزی در جوجه‌ها کشف گردید. این کشف به وسیله گروهی از دانشمندان دانمارکی به عمل آمد،آن‌ها ویتامین را فاکتور انعقادی نامیدند که بعدها به فاکتور K و نهایتا ویتامین K مخفف گردید. مقادیر ویتامین K موجود در خوراک‌هایبا منشأ حیوانی معمولاً به جیره بستگی داشته، اما زرده تخم مرغ، کبد و پودر ماهی عموماً منابع خوبی هستند. تحت شرایط طبیعی بروز علایم کمبود ویتامین در نشخوارکنندگان مشاهده نشده است و عموماً به نظر می‌رسد ساخت باکتریایی در دستگاه گوارش، ویتامین کافی جهت برآورده نمودن نیازهای حیوان را تأمین می‌نماید. از علائم کمبود ویتامین K در جوجه‌ها میتولن به کم خونی اشاره کرد.

کلمات کلیدی
بازدید 797
نویسنده