internalMaster

ذرت

ذرت

ذرت با نام علمیZea mays یکی از غلات گرمسیری و ازخانواده گندمیان(گرامینه) متعلق به گیاهان تک لپه ای می‌باشد. گیاه ذرت، تنها غله‌ای است که در کشور مکزیک و گواتمالا تکامل یافته است. ذرت پرمحصول‌ترین غله دنیا به حساب می‌آید و از لحاظ مقدار تولید، پس از گندم و برنج قرار می‌گیرد. امروزه ذرت در تغذیه بسیاری از مردمان دنیا نقش اساسی دارد.

كاربرد:

ذرت مانند سایر دانه های غلات بعنوان خوراکی برای حیوانات مزرعه دارای محدودیت هایی خاص است. با اینکه این غله منبعی عالی از انرژی قابل هضم است، میزان پروتئین آن پایین بوده و پروتئین های موجود در آن کیفیت پایینی دارند. مغز دانه ذرت حاوی دو نوع پروتئین اصلی است.الف: زئین که در آندوسپرم یافت شده و از نظر مقدار دارای بیشترین  اهمیت است،اما این پروتئین از نظر اسیدهای آمینه ضروری تریپتوفان و لیزین کمبود دارد.ب: پروتئین دیگری به نام گلوتامین ذرت، در مقادیر کمتری از آندوسپرم و همچنین در جوانه موجود بوده، و منبع بهتری از این دو اسید آمینه است.


آنالیز :ذرت  کشور :كشورهاي گرمسيري، آمريكا، فرانسه، آفريقاي جنوبي  رنگ : دانه هاي درشت زرد يا نارنجي شبيه نخود يا به شكل پولك طلايي درشت
آنالیزاستانداردآنالیزاستاندارد
ماده خشک  89.00 نشاسته  68.00
پروتئین خام  9.60 قند  2.00
الیاف خام  2.50 فسفر کل  0.30
روغن(EE)  4.10 ال لیزین  0.80
فسفر قابل استفاده  0.15 لیزین کل  0.80
DCP  8.50 متیونین  0.20
MER  14.50 متیونین+سیستئین  0.45
MEP  16.00 ترئونین  0.60
خاکستر  1.50 دی ال متیونین  28.00
جیره : ذرت
گونه های مختلفدرصدگونه های مختلفدرصد
گوساله  35.00% جوجه  30.00%
گاو شیری  35.00% جوجه گوشتی  50.00%
گاو گوشتی  35.00% طیور والد  50.00%
بره  *** تخم گذار  50.00%
میش  *** جیره پایانی  25.00%
شیرخوارگی  0.00% جیره رشد  40.00%
جایگزین شونده شیر  50.00%    


کلمات کلیدی
بازدید 2140
نویسنده