جو با نام علمیHordeumvulgare یکی از غلات است. چرخه زندگی این گیاه یک ساله و از خانواده گرامینهها (گندمیان) است. کشت جو احتمالا از اتیوپی و آسیای جنوبشرقی آغاز شدهاست.
جو یکی از سازگارترین غلات است که در شرایط آب و هوایی مساعد، در خاک حاصلخیز که قابلیت نگهداری آب در آن زیاد باشد و همچنین در خاکهایی که pH آنها بین 7 تا 8 باشد تولید میشود. این گیاه نسبت به گندم در برابر خشکی مقاوم تر است و بنابراین در آب و هوایی که آب، سبب محدود کردن تولید غلات میشود، جو میتواند بیشترین محصول را تولید کند. در شرایط دیم هم عملکرد جو بهتر از گندم و چاودار میباشد.
كاربرد:
از جو استفاده های مختلفی می کنند. بخش قابل توجهی از آن را به صورت کامل یا نیم کوب به عنوان خوراک دام مورد استفاده قرار می دهند. ارزش غذایی دانه جو به دلیل غلاف و پوشینک های داخلی و خارجی غیر مغذی آن، تقریبا 5 درصد از دانه ذرت کمتر است. البته امروزه سعی می شود با اصلاح نژاد جو، انواعی با میزان بیشتری پروتئین و اسید آمینه های ضروری به خصوص لیزین تولید شود.
آنالیز | استاندارد | آنالیز | استاندارد |
---|---|---|---|
ماده خشک | 86.00 | نشاسته | 57.00 |
پروتئین خام | 12.30 | قند | 2.50 |
الیاف خام | 5.10 | فسفر کل | 0.40 |
روغن(EE) | 2.50 | ال لیزین | 0.36 |
فسفر قابل استفاده | 0.18 | لیزین کل | 0.42 |
DCP | 9.00 | متیونین | 0.20 |
MER | 13.20 | متیونین+سیستئین | 0.43 |
MEP | 13.60 | ترئونین | 0.45 |
خاکستر | 2.60 | دی ال متیونین | 0.18 |
گونه های مختلف | درصد | گونه های مختلف | درصد |
---|---|---|---|
گوساله | 50.00% | جوجه | 25.00% |
گاو شیری | 50.00% | جوجه گوشتی | 70.00% |
گاو گوشتی | 50.00% | طیور والد | 55.00% |
بره | *** | تخم گذار | 55.00% |
میش | *** | جیره پایانی | 30.00% |
شیرخوارگی | 20.00% | جیره رشد | 30.00% |
جایگزین شونده شیر | 25.00% |